EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų komandos negali eiti į aikštę

Šią savaitę vyrų rankinio Čempionų lygoje buvo žaidžiamos penktojo turo rungtynės. Tačiau Gintaro Savukyno treniruojama Zaporižės „Motor“, kurios aprangą vilki Aidenas Malašinskas, vėl liko užribyje. Daugeliui „Motor“ žaidėjų ir trenerių užsikrėtus koronavirusu, Europos rankinio federacija (EHF) nukėlė antrą iš eilės Ukrainos čempionų mačą.

Lietuvos rankininkų komandos negali eiti į aikštę.<br>rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankininkų komandos negali eiti į aikštę.<br>rankinis.lt nuotr.
Aidenas Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
Aidenas Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2020, 2:27 PM

Europos lygos turnyre pirmąsias rungtynes šią savaitę priverstinai praleido „Montpellier“, kuriai atstovauja Jonas Truchanovičius. Dėl koronaviruso pastaruoju metu taip pat nežaidžia „Nava“ su Luku Simėnu ir „Eger“ su Rolandu Bernatoniu.

Užsikrėtė abu lietuviai

„Motor“ komanda per tris pirmuosius Čempionų lygos turus patyrė tris pralaimėjimus. Zaporižės rankininkai nekantrauja, kada vėl galės kovoti dėl pirmųjų taškų, tačiau spalio pradžioje atlikus Čempionų lygos nuostatuose numatytus kassavaitinius testus paaiškėjo, kad net 14 „Motor“ žaidėjų ir trenerių užsikrėtė koronavirusu.

Dėl to buvo nukeltos praėjusią savaitę turėjusios vykti rungtynės su „Kiel“ komanda ir šią savaitę numatytos rungtynės su „Nantes“ ekipa.

Koronavirusu užsikrėtė ir abu „Motor“ lietuviai. Pastarasis trenerio G.Savukyno testas vis dar buvo teigiamas. Tuo tarpu A.Malašinskas jau pasveiko ir ruošiasi grįžti į bendras treniruotes, kuriose dalyvauja tik tie, kurių koronaviruso testai buvo neigiami. Kol „Motor“ treneriai atskirti nuo komandos, pratyboms vadovauja fizinio parengimo treneris.

„Tikiuosi, priverstinė pertrauka greitai baigsis, – „Motor“ klubo interneto svetainei sakė komandos lyderis A.Malašinskas, kuris per trejas Čempionų lygos rungtynes įmetė 16 įvarčių. – Šią padėtį buvo galima numatyti. Turbūt net gerai, kad tai atsitiko sezono pradžioje. Manau, kad to neišvengs nė viena komanda, o mes, pabuvę karantine, vėl kibsime į darbą.

Jaučiau nedidelius simptomus, kiek galėjau, sportavau namie, ir nekėliau kojos iš buto. Elgiuosi atsakingai. Komandos draugas atnešdavo produktus ir juos palikdavo prie durų. Jau pasiilgau rankinio, o dar labiau – gryno oro. Sėdėti namie – nemalonus užsiėmimas, bet reikėjo pakentėti, kad būtų galima gyventi kaip anksčiau“.

Pertrauka bus ilga?

Antradienį pirmąsias Europos lygos (antrojo pagal rangą turnyro) grupės varžybų rungtynes turėjo žaisti „Montpellier“ komanda. Tačiau dvikovą su Maskvos CSKA rankininkais teko atšaukti, nes praėjusį trečiadienį atliekant planinį patikrinimą teigiami buvo šešių Monpeljė klubo narių koronaviruso testai.

Dėl to taip pat buvo nukeltos praėjusį savaitgalį turėjusios vykti „Montpellier“ rungtynės Prancūzijos lygoje.

Atrodo, kad Monpeljė komanda grįžti į aikštę galės negreit. Šį trečiadienį atliekant eilinį testavimą klube buvo nustatyti dar vienuolika užsikrėtusių. Teigiami buvo devynių pagrindinės komandos narių, vieno klubo darbuotojo ir vieno jaunimo komandos žaidėjo testai.

Iki koronaviruso protrūkio „Montpellier“ spėjo laimėti Europos lygos atrankos mačą ir sužaidė trejas Prancūzijos lygos rungtynes, per kurias surinko 5 taškus. J.Truchanovičius įmetė 1 įvartį.

Nežaidžia pusantro mėnesio

„Nava“ komanda iki koronavirusio protrūkio Ispanijos lygoje žaidė penkerias rungtynes, bet pastarąjį kartą į aikštę ėjo spalio 4 dieną. Po to, kai spalio 9 dieną Navos klubas paskelbė, kad koronavirusu užsikrėtė 17 žaidėjų, trenerių ir darbuotojų, Ispanijos lyga jau nukėlė trejas „Nava“ rungtynes.

Iki priverstinės pertraukos „Nava“ spėjo iškovoti 4 taškus, o L.Simėnas įmetė 17 įvarčių. Jis yra antras pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas.

COVID-19 labiausiai kamuoja „Eger“ klubą. Apie užsikrėtusius koronavirusu „Eger“ pranešė po pirmųjų Vengrijos lygos rungtynių, kurias žaidė dar rugsėjo 5 dieną.

Nors nuo tada praėjo jau pusantro mėnesio, Egerio komanda niekaip neišsivaduoja iš koronaviruso gniaužtų. Vos tik pasveikdavo vieni žaidėjai ir personalo nariai, komandoje tučtuojau būdavo nustatomi kiti užsikrėtimo atvejai.

Kaip praėjusią savaitę skelbė „Eger“ klubas, jame užsikrėtęs nebuvo tik vienas žmogus. Visi kiti rankininkai, treneriai ir klubo darbuotojai sirgo COVID-19. Dėl to R.Bernatonis ir jo komandos draugai pusantro mėnesio negalėjo nei žaisti Vengrijos lygos rungtynių, nei treniruotis.

Šiuo metu klubo vadovybė tikisi, kad rankininkai treniruotis pradės kitą pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.