EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionate boksininkai išsidalijo medalius ir kelialapius į Europos čempionatą

Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų bokso čempionate išdalinti medaliai ir kelialapiai į Europos čempionatą. Panevėžyje tris dienas vykusiose šalies pirmenybėse dalyvavo net 127 sportininkai – 100 vaikinų ir 27 merginos. Iš viso išdalintas 21 medalių komplektas.

 Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų bokso čempionate išdalinti medaliai ir kelialapiai į Europos čempionatą.<br> S.Čirbos nuotr.
 Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų bokso čempionate išdalinti medaliai ir kelialapiai į Europos čempionatą.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 12:51 PM

Vaikinai kovojo 13-oje svorio kategorijų.

Svorio kategorijoje iki 44 kg Lietuvos čempiono vardą iškovojo Edvinas Jurčiukonis iš Kalvarijos. Finale nugalėtojas taškais 5:0 įveikė Luką Globį iš Telšių. Iki 48 kg čempionu tapo pasvalietis Rytis Bajalis, finale po atkaklios kovos 3:2 įveikęs kėdainietį Tomą Burdajevą. Vilnietis Ernestas Cechanovičius laimėjo svorio kategorijoje iki 50 kg. Finale jis 5:0 pranoko Kajų Saltoną iš Panevėžio. Iki 52 kg čempionu tapo Vakaris Motieka iš Panevėžio rajono, jis trečiame finalo raunde įrodė savo pranašumą prieš Titą Jurkevičių iš Kauno. Jonavos boksininkas Nedas Grigorianas svorio kategorijos iki 54 kg finale 4:1 iškovojo pergalę prieš Kajų Kuprianovą iš Telšių.

Svorio kategorijos iki 57 kg finale kovojo du kauniečiai. Armandas Vaitkevičius finale 4:1 nugalėjo Paulių Bublį. Iki 60 kg čempionu tapo panevėžietis Edgaras Trotenskis, kuris finale 4:1 pranoko kaunietį Nidą Marmą. Dar viena kauniečių dvikova vyko svorio kategorijos iki 63 kg finale. Čia Simonas Zelenekas jau pirmame raunde įveikė Kasperą Lebednyką. Iki 66 kg aukso medalį iškovojo Telšių boksininkas Paulius Vilkas, finale jis 5:0 pranoko Titą Stongvilą iš Panevėžio rajono. Jurgis Savickas triumfavo svorio kategorijoje iki 70 kg. Kaunietis finale 5:0 nugalėjo vilnietį Artiomą Pyžą.

Trijose sunkiausiose svorio kategorijose finalo kovos baigėsi anksčiau laiko. Iki 75 kg panevėžietis Justas Jocius antrame raunde įrodė pranašumą prieš vilnietį Armandą Kateivą. Iki 80 kg Jonavos atstovas Karolis Janulis trečiame raunde įveikė Eligijų Dusevičių iš Tauragės. Du Jonavos atstovai kovojo svorio kategorijos virš 80 kg finale. Čempionu tapo Tomas Lemanas, kuris finale jau pirmame raunde pranoko Nojų Strelčiūną.

Miestų įskaitoje po 3 aukso medalius laimėjo Kauno ir Jonavos boksininkai. Du čempionų titulus iškovojo čempionato šeimininkai panevėžiečiai. Po vieną aukso – Vilniaus, Telšių, Pasvalio, Kalvarijos ir Panevėžio rajono atstovų kraityje.

Po čempionato aiškėja ir Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri vyks į lapkričio 23 dieną Bulgarijos sostinėje Sofijoje prasidėsiantį Europos jaunių čempionatą.

„Planuojame, kad į Europos čempionatą vyks mažiausiai 7-8 vaikinai. Bet mūsų delegacija gali ir didėti. Deja, pasirengimą Europos pirmenybėms apsunkina siaučianti pandemija. Neaišku, ar dėl koronaviruso grėsmės pavyks surengti treniruočių stovyklą. Kalbamės ir tariamės su treneriais. Ko gero kiekvienas boksininkas ruošis savo mieste, pas savo trenerį. Bandysime suorganizuoti sparingo kovas su latviais. Anksčiau planavome pasitikrinti jėgas su kitų kaimyninių šalių – Lenkijos ir Baltarusijos boksininkais, tačiau šių planų jau teko atsisakyti“, – sako Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės treneris Ivanas Minkevičius.

Lietuvos jaunių čempionate boksininkės medalius išsidalijo 8-iose svorio kategorijose. Užtikrintas pergales iškovojo Europos čempionatui besiruošiančios Aurėja Adomaitytė ir Kamilė Aglinskaitė.

Svorio kategorijoje iki 50 kg aukso medalis be kovos atiteko Gabrielei Ragožiūtei iš Kėdainių, nes finale negalėjo kovoti Rugilė Čiapaitė iš Panevėžio rajono. Iki 54 kg čempione tapo Aurėja Adomaitytė. Kaunietė finale jau pirmame raunde įrodė savo pranašumą prieš Solveigą Kasiulytę iš Tauragės. Atkakli kova buvo svorio kategorijos iki 57 kg finale. Vilnietė Dija Petravičiūtė taškais 3:2 įveikė panevėžietę Korneliją Karavackaitę.

Iki 60 kg Benita Mackevičiūtė iš Panevėžio rajono finale pirmame raunde nugalėjo Sigą Balakauskaitę iš Marijampolės. Marijampolietė Milena Brazaitytė tapo Lietuvos čempione iki 63 kg. Finale M. Brazaitytė antrame raunde įveikė Ūlą Baltrimaitę iš Telšių. Svorio kategorijos iki 66 kg finale vilnietė Jelizaveta Pavlova taškais 5:0 pranoko kaunietę Aureliją Andriuškaitę.

Dvejose sunkiausiose svorio kategorijose čempionės finale varžoves įveikė jau pirmame raunde. Iki 75 kg pasvalietė Viktorija Strekaitė nugalėjo kaunietę Gabiją Tyslaivaitę. Svorio kategorijoje virš 80 kg Europos čempionate dalyvausianti pasvalietė Kamilė Aglinskaitė pranoko Pauliną Timoščenko iš Šilutės.

Miestų įskaitoje po du aukso medalius laimėjo Vilniaus ir Pasvalio boksininkės. Po vieną aukščiausios prabos apdovanojimą iškovojo Kauno, Kėdainių, Marijampolės ir Panevėžio rajono atstovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.