EUROLYGA 2023

Dziudo kovotojai neapsikentę atsisako juodųjų diržų, federacija atkerta: tai vienadienio populiarumo vaikymasis

Lietuvos dziudo federacija (LDF) išgyvena ne pačius geriausius laikos. Dalis šalies sportininkų nusprendė atiduoti pelnytai užsitarnautus juoduosius diržus. Kovotojai apie tai pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

 Virš Lietuvos dziudo federacijos – tamsūs debesys: nepasikentę kovotojai grąžina juoduosius diržus.<br> Facebook/Miglės Dudėnaitės nuotr.
 Virš Lietuvos dziudo federacijos – tamsūs debesys: nepasikentę kovotojai grąžina juoduosius diržus.<br> Facebook/Miglės Dudėnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-06 14:01, atnaujinta 2020-11-06 16:33

„Man yra beprotiškai liūdna matyti, kaip mano mylima sporto šaka tiesiog žlunga dėl vieno asmens ar kelių žmonių grupės principų ir asmeninių interesų. Aš nenoriu būti to dalimi. Noriu, kad dziudo Lietuvoje vadovautųsi šios sporto šakos principais ir filosofija“, – rašė daugkrtinė Lietuvos dziudo čempionė Miglė Julija Dudėnaitė.

Jos pavyzdžiu pasekė ir daugiau dziudo kovotojų – Radvilas Matukas, Marius Paškevičius bei kiti.

„Organizacija, kuri suteikė juodą diržą, rodo nepagarbą sportininkams, nuvertina jų indėlį ir įdėtą darbą siekiant rezultatų ir ruošiantis varžyboms!

Atsisakymas registruoti sportininkus į aukščiausio rango varžybas, savanaudiškas ir iškreiptas rinktinių sudarymas bei sportininkų diskriminacija lojalumo pagrindu atima iš LDF moralinę teisę suteikti juodus diržus!

Juodas diržas – tai didelio darbo, pasiekimų, atsidavimo, orumo ir pagarbos ženklas!“, – rašė M.Paškevičius

Pastarasis vadovauja Nacionalinei dziudo asociacijai, kuri užima alternatyvią poziciją LDF atžvilgiu. Pastaraisiais metais LDF vadovas Vigmantas Sinkevičius sulaukdavo vis daugiau kritikos, panašu, kad pūlinys galiausiai sprogo.

„Po kelių dienų prasidės man paskutinis Europos iki 23 metų čempionatas. Aš į jį užregistruota nebuvau, argumentuoto ir suvokiamo atsakymo negavau. Mano geras bičiulis Dominykas Šantaras laimėjo Lietuvos iki 23 metų čempionatą, bet į rinktinę įtrauktas nebuvo. Ir dar vis nėra. O kodėl? Nežino niekas“, – tokius klausimus LDF udžuoda kovotoja M.Dudėnaitė.

Portalas lrytas.lt susisiekė su LDF atstovais, kurie pateikė komentarą raštu.

„Lietuvos dziudo federacija nėra gavusi nei vieno oficialaus nusiskundimo nei iš klubų vadovų, nei iš trenerių.

Visi treneriai, kurie turi pretenzijų dėl LDF Trenerių tarybos ir/ar Vykdomojo komitetų sprendimų turi galimybę kreiptis į LDF Etikos ir drausmės procedūrų komisiją.

Pasikartosiu, tokių kreipimųsi nėra gautą, – tikino Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Justina Stalionė. – Visas ažiotažas yra keliamas tik socialiniuose tinkluose.

Mūsų nuomone, šitaip besielgdami sportininkai žemina dziudo sporto vardą, sumenkina dziudo moralės kodeksą, vaikydamiesi vienadienio populiarumo.

Norėtume atkreipti dėmesį, kad dauguma atsisakančiųjų jau seniai dziudo karjerą baigę sportininkai.

Tai, žinoma, jų asmeninis reikalas, nors diržas yra iškovojamas jų pačių prakaitu, sunkiu darbu ant tatamio.

Šiai dienai Lietuvos dziudo federacijos DAN KYU komisija nėra gavusi nei vieno oficialaus kreipimosi anuliuoti suteiktus DAN‘us.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją