EUROLYGA 2023

EHF nukėlė beveik pusę Europos rankinio čempionato atrankos rungtynių

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė buvo viena iš nedaugelio komandų, šią savaitę sužaidusių abejas numatytas Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes. Europos rankinio federacija (EHF) planavo, kad nuo trečiadienio iki sekmadienio per du pirmuosius atrankos turus įvyks 32 rungtynės, tačiau net 14 mačų buvo nukelti.

Lietuvos rankininkai namuose pralaimėjo portugalams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos rankininkai namuose pralaimėjo portugalams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2020, 10:01 PM

Lietuvos rankininkai atrankos turnyrą pradėjo labai prastai. Mūsų šalies rinktinė trečiadienį svečiuose nusileido Islandijai 20:36 (10:19), o sekmadienį namie pralaimėjo Portugalijai 26:34 (14:18).

4-osios grupės lydere tapo Portugalijos rinktinė, kurios sąskaitoje yra 4 taškai. Prieš atvykdami į Vilnių portugalai pirmajame ture namie pranoko Izraelio komandą 31:22. Tuo tarpu islandai ir izraeliečiai kol kas žaidė tik po kartą. Šių ekipų tarpusavio rungtynės turėjo vykti sekmadienį, bet buvo nukeltos.

Į Europos čempionato baigiamąjį turnyrą, numatomą 2022 metų sausį Vengrijoje ir Slovakijoje, pateks po dvi stipriausias grupių komandas ir keturios geriausios trečiąsias vietą užimsiančios komandos. Atrankos varžybos vyksta aštuoniose grupėse, kuriose yra po keturias komandas.

Be atrankos į Europos čempionatą pateko šeimininkės Vengrija ir Slovakija bei praėjusių žemyno pirmenybių finalininkės Ispanija ir Kroatija.

Lietuvos rinktinė kitas atrankos rungtynes turėtų žaisti 2021 metų kovo mėnesį.

Šią savaitę atrankos varžybų visai nepradėjo 1-osios grupės komandos (Prancūzija, Serbija, Belgija ir Graikija). Kitose grupėse dar nė karto nežaidė Čekija, Farerų Salos (3-ioji grupė), Lenkija, Slovėnija (5-oji grupė), Baltarusija ir Latvija (6-oji grupė).

Kad bus nukeltos 10 rungtynių, EHF paskelbė dar iki praėjusio savaitgalio. Šią savaitę turnyro rengėjai buvo priversti nukelti dar ketverias rungtynes.

Per du pirmuosius turus dvi pergales iškovojo ne tik Portugalijos, bet ir Vokietijos (2-oji grupė), Danijos, Šiaurės Makedonijos (7-oji grupė) ir Švedijos (8-oji grupė) rankininkai.

Po du pralaimėjimus patyrė ir sunkiausioje padėtyje atsidūrė Lietuvos, Estijos (2-oji grupė), Suomijos, Šveicarijos (7-oji grupė) ir Kosovo (8-oji grupė) komandos.

Grupių lentelės

1 grupė: Prancūzija, Serbija, Belgija ir Graikija nežaidė nė vienerių rungtynių.

2 grupė: Vokietija – 4, Austrija* – 2, Bosnija ir Hercegovina* ir Estija – po 0.

3 grupė: Rusija – 3, Ukraina – 1. Čekija ir Farerų Salos nežaidė.

4 grupė: Portugalija – 4, Islandija* – 2, Izraelis* ir Lietuva – po 0.

5 grupė: Nyderlandai* – 2, Turkija* – 0. Slovėnija ir Lenkija nežaidė.

6 grupė: Norvegija* – 2, Italija* – 0. Baltarusija ir Latvija nežaidė.

7 grupė: Danija ir Šiaurės Makedonija – po 4, Šveicarija ir Suomija – po 0.

8 grupė: Švedija – 4, Rumunija ir Juodkalnija – po 2, Kosovas – 0.

*Pažymėtos komandos žaidė po 1 rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.