EUROLYGA 2023

„Cido“ arena užsidaryti neskuba: paaiškino, kas laukia toliau

Metų pabaiga yra pats renginių įkarštis daugumai organizatorių, tačiau Lietuvoje įvedamas karantinas viską apvertė aukštyn kojom. Panevėžio „Cido“ arena praneša, kad nors renginiai uždrausti trims savaitėms, aiškėja, kad neįvyks ir kai kurie vėliau planuoti renginiai.

Arenos vadovai atskleidė, kaip bus elgiamasi karantino laikotarpiu.<br>T. Stasevičius
Arenos vadovai atskleidė, kaip bus elgiamasi karantino laikotarpiu.<br>T. Stasevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 10:07 AM, atnaujinta Nov 9, 2020, 11:19 AM

Panevėžio „Cido“ arenoje praėjusią savaitę dėl paskelbto karantino jau neįvyko Vitalijaus Karpačiausko vardo tarptautinis bokso turnyras ir Lietuvos didžiųjų miestų jaunių bokso čempionatas. 

Koronavirusas koreguoja ir „Cido“ arenoje namų rungtynes žaidžiančio Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubo planus. Susirgus keliems krepšininkams buvo perkeltos spalio 30 dienos turėjusios vykti LKL rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir Alytaus „Dzūkijos“ komandų, tuo metu „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ dvikova – nukelta į 2021-ųjų sausio 13 dieną. Perkeltos bus ir lapkričio 11 dieną turėjusios vykti Europos lygos rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir Prancūzijos „Monaco“ klubų.

Lietuvos Vyriausybės praėjusią savaitę priimtas draudimas reiškia, kad nuo šeštadienio, lapkričio 7 dienos, iki lapkričio 29 dienos yra draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse viešose vietose organizuojami komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai.

Nepaisant karantino, sporto renginiai be žiūrovų nėra uždrausti, todėl artimiausiu metu suplanuotos krepšinio varžybos Panevėžio „Cido“ arenoje turėtų įvykti, jei tik atvykti galės bei tam pasiruošę bus patys krepšinio klubai.

Lapkričio 15 dieną Panevėžio „Lietkabelio“ klubas LKL rungtynėse planuoja susitikti su Kauno „Žalgiriu“, o iki Naujųjų metų „Lietkabelio“ namuose dar laukia dvikovos su Andoros „MoraBanc Andorra“ bei Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandomis. Negana to, arenoje ir toliau reguliariai treniruojasi sportininkai.

„Turėjome daug planų ir gerą strategiją mažiems renginiams, kurie galėtų arenoje vykti saugiai. Deja, bet visų šių idėjų turime atsisakyti. Atvirai kalbant, tikrasis atšauktų renginų skaičius yra daug didesnis negu skelbiame, nes kai kurie koncertus mūsų arenoje planavę atlikėjai, dėl esamos situacijos net nepradėjo platinti bilietų.

Kalbėti apie konkrečius vardus – nėra reikalo, tačiau prarasime daug planuotų pajamų“, – teigė Panevėžio „Cido“ arenos generalinis direktorius Tomas Inčikas.

„Nuolat investuojame į pastatą, vykdome remontus, todėl arenos priežiūra ir eksploatacija reikalauja nemažai išlaidų nepriklausomai nuo to ar renginiai vyks, ar ne.

Visgi, jau dėliojamės planus ir galimus scenarijus po Naujųjų metų, jog pakviestume lankytojus į dar saugesnę bei gražesnę areną, jeigu tik bus leidžiama“, – planais dalinosi T.Inčikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.