EUROLYGA 2023

Europos dviračių treko čempionate – septyni Lietuvos atstovai

Trečiadienį Plovdive (Bulgarija) prasidėsiančiame Europos dviračių treko čempionate Lietuvai atstovaus septyni sportininkai. Jie į varžybas išskrido ankstų pirmadienio rytą. Justas Beniušis ir Mantas Bitinas debiutuos Senojo žemyno pirmenybėse.

Simona Krupeckaitė dalyvaus Europos treko čempionate.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Simona Krupeckaitė dalyvaus Europos treko čempionate.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 5:25 PM

Pirmą varžybų dieną iš lietuvių startuos Olivija Baleišytė (skrečas) ir M.Bitinas (atkrintamosios lenktynės). Penkias dienas vyksiančiame čempionate dar dalyvaus Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė, Vasilijus Lendelis ir Svajūnas Jonauskas. Šie keturi dviratininkai išbandys jėgas sprinto lenktynėse ir keirine. O.Baleišytė dar pasirodys daugiakovėje (omniume ir atkrintamosiose lenktynėse), M.Bitinas – grupinėse lenktynėse dėl taškų, o J. Beniušis dalyvaus daugiakovėje ir skreče.

Čempionatas, kuris bus transliuojamas „Eurosport 1“ kanalu, baigsis sekmadienį. Iš 22 rungčių 12 yra olimpinės.

Pernai Europos čempionate Apeldorne (Nyderlandai) aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė. Jos komandų sprinto lenktynėse buvo ketvirtos. O.Baleišytė skreče užėmė šeštą vietą. Beje, Simona ir Miglė komandų sprinte Bulgarijoje nedalyvaus. Nuo šiol (išskyrus Tokijo olimpines žaidynes) moterų komandų sprinte, kaip ir vyrų, turi startuoti trys dviratininkės.

Lietuvos dviratininkai Europos elito pirmenybėse, kurios rengiamos nuo 2010 metų, yra iškovoję 16 medalių – 6 aukso, 3 sidabro ir 7 bronzos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.