EUROLYGA 2023

Virusą įveikęs D. Johnsonas pagerino T. Woodso rekordą ir triumfavo prestižiniame golfo turnyre

Sekmadienį „Augusta National“ golfo lauke (Džordžijos valstija, JAV) finišavęs vienas iš keturių pasaulio golfo profesionalų turo („PGA Tour“) turnyrų „The Masters“ pažymėtas įspūdingu amerikiečio Dustino Johnsonu triumfu.

Dustinas Johnsonas.<br>Scanpix nuotr.
Dustinas Johnsonas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 2:48 PM

Pasaulio reitingo lyderis šiame turnyre triumfavo pirmą sykį, o artimiausius varžovus – australą Cameroną Smithą ir Sungjae Imą iš Pietų Korėjos – aplenkė net penkiais smūgiais.

Per keturias varžybų dienas D. Johnsonas atliko 268 smūgius. Tai yra net 20 smūgių mažiau nei nustatytas PAR*. Kartu tai yra ir naujas šių varžybų rekordas. Ankstesnis rekordas – 270 smūgių – priklausė legendiniam amerikiečiui Tigeriui Woodsui (1997 m.) ir kitam JAV žaidėjui Jordanui Spiethui (2015 m.).

Įdomu tai, kad D. Johnsonas spalio mėnesį susirgo COVID-19 liga ir dėl to negalėjo dalyvauti turnyre Las Vegase. 11 dienų praleidęs saviizoliacijoje, sportininkas lapkričio pradžioje spėjo sudalyvauti „Houston Open“ turnyre ir to užteko, kad jis įgytų gerą formą prieš „The Masters“ varžybas.

Šio turnyro nugalėtojui atitenkantį žaliąjį švarką D. Johnsonui įteikė praėjusių metų čempionas T. Woodsas.

„Buvo sunku. Visas dienas buvo daug įtampos. „The Masters“ man yra vienas didžiausių turnyrų ir vienas iš tų, kuriuos labiausiai troškau laimėti. Labai didžiuojuosi savo pademonstruotu žaidimu ir pasiektu rezultatu.

Vis dar jaučiuosi kaip sapne. Būdamas vaikas, svajojau apie pergalę šiame turnyre ir apie Tigerio Woodso perduodamą žaliąjį švarką. Dabar tai išsipildė, todėl jausmas yra neapsakomas“, – po varžybų kalbėjo D. Johnsonas.

Penkis kartus šiame turnyre triumfavęs T. Woodsas šįkart vos peržengė PAR ribą (-1) ir užėmė tik 38-ąją poziciją. Už jį geriau pasirodė vyriausias varžybų dalyvis, 63-ejų metų vokietis Bernhardas Langeris, kuris liko 29-as su -3 rezultatu.

Varžybų prizų fondą sudarė 11,5 mln. JAV dolerių. D. Johnsonui atiteko 2 mln. dolerių.

Prestižinis „The Masters“ turnyras surengtas jau 83-iąjį kartą. Jis turėjo vykti balandžio 9-12 dienomis, bet dėl COVID-19 pandemijos jis pirmą sykį istorijoje buvo perkeltas į rudenį. Šiais metais turnyras vyko be žiūrovų. Įdomu tai, kad visos „Augusta National“ golfo lauke esančios duobutės pavadintos žydinčių ir aromatingų medžių bei krūmų vardais.

Varžybose dalyvavo 92 žaidėjai. Pirmąją varžybų dieną įspūdingą smūgį pademonstravo amerikietis Brysonas DeChambeau, kurio smūgiuotas kamuoliukas nuskriejo net 380 jardų (apie 347,5 m). Vis dėlto vien smūgio stiprumo tokiose varžybose neužtenka. Galutinėje įskaitoje šis žaidėjas liko 34-as.

Uždarame golfo lauke, į kurį patekti gali tik vardinius kvietimus turintys žaidėjai, netrūksta gražios gamtos ir nemažai gamtos kliūčių. Nenuostabu, kad neretai kamuoliukai nuskriedavo į „bunkerį“, vandens telkinį, mišką ar tiesiog už golfo lauko ribų.

Planuojama, kad kitais metais „The Masters“ vyks įprastu laiku – balandžio mėnesį, todėl D. Johnsonui titulą gali tekti ginti jau po mažiau nei pusmečio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų