EUROLYGA 2023

Penkiakovininkas Dovydas Vaivada: apie sportą, tatuiruotes ir odontologiją

Penkiakovininkas Dovydas Vaivada beveik niekada nekelia telefono ragelio. Ne todėl, kad nemėgsta bendrauti – jo dieną užpildo įtemptas treniruočių grafikas.

Dovydas Vaivada su drauge.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dovydas Vaivada su drauge.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 5:57 PM

„Taip, man prisiskambinti iš pirmo karto beveik neįmanoma. Aš treniruojuosi tris kartus per dieną. Šešias dienas per savaitę“, – laidoje „LMŽ. Lietuvos mokyklų žaidynės“ kalbės sportininkas.

„Penkiakovė įdomi tuo, kad čia nėra monotonijos. Kiekvieną dieną vis kita treniruotė. Ši sporto šaka – ne kiekviena, čia talento neužtenka, reikia ištvermės, jėgos ir didžiulio noro“, – pasakos LTeam Lietuvos olimpinės komandos narys.

Laidos vadėjui Vidui Bareikiui, aplankiusiam Dovydą vienoje iš treniruočių, teks iššūkis pirmą kartą gyvenime sėsti ant žirgo. Tiesa, su gyvūnu Vidui ne iš karto pavyko susitarti: „Atrodo tik labai paprasta – atisėdi ant arklio ir joji, bet iš tiesų, kol keliai ne mėlyni, joti neišmoksi“. Ristele pabandęs joti Vidas neslėps emocijų: „Man reikėtų penkerių metų, kad aš bent truputį susipažinčiau su šiuo sportu.“

Laidos žiūrovai išgirs ir sportininko prisiminimus apie padykusią vaikystę. „Pamenu, kartą pasiėmiau močiutės automobilį ir įvairavau į išpuoselėtą jos gėlių alpinariumą. Niekada to nepamiršiu“, – juoksis D. Vaivada.

Po intensyvios treniruotės Dovydas ir Vidas rado ir kitų bendrų temų – abiejų vyrų kūnus puošia tatuiruotės. „Man labai patinka tatuiruotės, turiu jų daug ir negaliu sustoti. Kai kurios yra tiesiog dėl grožio, kai kurios – man labai svarbios ir reikšmingos“, – pasakos laidos herojus.

Sportininkas atskleis, kad gyvenime jo tikslai – ne tik sportiniai, bet ir mokslo pasiekimai. „Sportu aš mėgaujuosi. Bet ateis laikas, kai mano sportinė karjera baigsis, todėl studijuoju odonotologiją ir savo ateitį sieju su ja. Noriu toje srityje tobulėti“, – ateities planus atskleis penkiakovininkas D. Vaivada.

Kaip ir kiekvieną savaitę, laidos „LMŽ. Lietuvos mokyklų žaidynės“ V. Bareikis keliaus į vieną Lietuvos mokyklų, susipažinti su aktyviai laisvalaikį leidžiančiais moksleiviais.

„LMŽ. Lietuvos mokyklų žaidynės“ – sekmadieniais 12 val. eteryje rodoma laida, skirta sportuojančiam ir aktyviam jaunimui. Kiekvieną sekmadienį laidos vedėjas V. Bareikis keliauja vis į kitą Lietuvos mokyklą, kur susitinka ir sportuoja su Lietuvos mokyklų žaidynėms besiruošiančiais moksleiviais, taip pat praleidžia treniruočių dieną su LTeam sportininku. Rubrikoje „Urban360“ vaikai kviečiami susipažinti ekstremaliu sportu.

Laida rengiama bendradarbiaujant su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.