EUROLYGA 2023

Danas Rapšys Budapešte niekaip negali aplenkti brito

Šeštadienį Vengrijos sostinėje Budapešte ir jame organizuotame „burbule“ startavo finalinis jau gerą mėnesį dėl COVID-19 uždaru formatu rengiamas ISL plaukimo lygos etapas, kuriame galiausiai varžosi tik 4 geriausios sezono komandos – „Energy Standard“, „Cali Condors“, Los Andželo „Current“ ir Londono „Roar“.

 Danas Rapšys kovoja Budapešte<br> zummapres/Scanpix.com nuotr.
 Danas Rapšys kovoja Budapešte<br> zummapres/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2020, 5:27 PM, atnaujinta Nov 21, 2020, 7:58 PM

Tris lietuvius savo gretose turinti nugalėtojos vardą ginantis „Energy Standard“ pirmąją kovų dieną į starto protokolus įtraukė du Lietuvos plaukikus – Daną Rapšį ir Simoną Bilį, o Andrius Šidlauskas nestartavo.

Kiekvienoje rungtyje sportininkai ekipai turėjo rinkti įskaitinius taškus, o daugiausiai jų surinkusi ekipa sekmadienį bus skelbiama laimėtoja.

Nepasisekė šeštadienį triumfuoti geriausiam mūsų šalies plaukikui D.Rapšiui, kuris savo mėgstamoje 400 m laisvuoju stiliumi distancijoje buvo buvo antras, ją įveikęs per 3 min. 36.75 sek.

Lietuvis itin nesėkmingai startavo ir plaukė tik septintas, tačiau didino greitį ir finišo sienelę palietė antruoju.

Mūsų plaukiką ir vėl aplenkė britas Tomas Deanas (3 min. 36.56 sek.). Praėjusiame etape lietuvis taip pat nusileido britui.

D.Rapšys komandai pelnė 7 įskaitinius taškus.

Iš viso per 11 šio sezono plaukimų ISL varžybose D.Rapšys septyniskart iškovojo pirmąją ir keturis kartus – antrąją vietą.

Šeštadienį prie starto linijos stojo ir kitas „Energy Standart“ lietuvis Simonas Bilis. Jis kartu su Benu Proudu, Andrejumi Žilkinu ir Kregoru Zirkasu vyrų estafetėje 4x100 m laisvuoju stiliumi užfiksavo penktą rezultatą (3:08.75 min.). Ekipa užsidirbo 8 įskaitinius taškus.

Plaukime triumfavo kitas „Energy Standart“ ekipos ketvertas.

Po pirmosios dienos „Energy Standart“ su 239,5 tšk. rikiuojasi antroje vietoje ir į priekį užleidžia „Cali Condors“ (267 tšk.).

Primename, kad šių metų sezonas vyksta Budapešto „Duna“ arenoje, Vengrijoje, kur „burbulo“ sąlygomis per 300 geriausių pasaulio plaukikų iš pusšimčio šalių varžosi dėl kiek daugiau nei 6 mln. JAV dolerių prizinio fondo.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.