EUROLYGA 2023

Į Baltijos lygą „Hockey Punks“ žengia sulaukusi papildymo ir su argumentais prieš varžovus

Jau šį savaitgalį, lapkričio 27-29 dienomis startuos pirmasis Baltijos ledo ritulio lygos sezonas, kuriame varžysis ir dvi stipriausios praėjusio sezono Lietuvos čempionato komandos – „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“.

Į Baltijos lygą „Hockey Punks“ žengia sulaukusi papildymo ir su argumentais prieš varžovus.<br>Hockey.lt nuotr.
Į Baltijos lygą „Hockey Punks“ žengia sulaukusi papildymo ir su argumentais prieš varžovus.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-25 13:23, atnaujinta 2020-11-25 13:24

Sostinės atstovams debiutinio sezono grupių etape pavyks išvengti kelionės – vilniečiai oponentus priims sau įprastoje „Pramogų“ arenoje.

„Hockey Punks“ komanda debiuto Baltijos lygoje laukė ilgai: vilniečiai buvo išsikovoję teisę turnyre dalyvauti dar pernai, bet sezono starto „pankai“ taip ir nesulaukė, turnyrą atidėjus kitam sezonui.

Šiemet į lygą pagaliau žengiančios komandos vadovas Šarūnas Kuliešius kalbėdamas apie pasiruošimą šiam turnyrui pasidžiaugė, jog pastarąją savaitę jiems teko žaisti prieš dvi stipriausias lygos komandas.

„Šį sezoną pas mus rūbinėje apskritai vyrauja geros nuotaikos, tik žinoma, jas kuriam laikui buvo išmušęs virusas. Dėl to pirmiausia noriu pažymėti gerą vidinę atmosferą komandoje.

Mūsų pasiruošimas Baltijos lygai vyksta per rungtynes. Pastaruoju metu kaip tik žaidėme su stipresnėmis komandomis: „Energija – Geležiniu Vilku“ ir „Kaunas Hockey“ ekipomis. Turbūt geresnio pasiruošimo, nei šie susitikimai ir nereikia“, – prieš antradienio rungtynes Kaune kalbėjo Š. Kuliešius.

Pasiruošimą Baltijos lygai „Hockey Punks“ komandai trukdo tik pastarąsias dvi rungtynes praleidusio Aivaro Bendžiaus sveikatos būklė. Vilniaus klubo vadovo teigimu, šiuo metu nenorima rizikuoti puolėjo sveikata, tačiau Baltijos lygoje vieno iš komandos lyderių pagalbos jie tikisi sulaukti.

„Situacija su Aivaru Bendžiumi yra paprasta: jam nieko baisaus, bet jei mestume jį žaisti dabar, tai negalima atmesti to varianto, jog jis susitraumuotų dar labiau.

Šiuo metu jį norime pasaugoti, nes tikimės, jog šiemet sulauksime atkrintamųjų varžybų ir ten jo mums prireiks šimtu procentų sveiko. Tikimės, kad jis Baltijos lygoje žais, bet galiausiai žiūrėsime pagal tuometinę situaciją ir pagal ją nuspręsime.“

Baltijos lygai komanda sulauks ir papildymo: lygos nuostatai leidžia dalyviams į savo sudėtį įtraukti lygoje nedalyvaujančių savo šalies klubų atstovus (maksimaliai penkis aikštės žaidėjus ir vieną vartininką), o pasinaudodami šia taisykle į savo gretas vilniečiai pasikvietė du žaidėjus.

Savaitgalį Vilniuje vilkint „Hockey Punks“ marškinėlius matysime „Baltų Ainių“ gretose žaisiantį vartininką Kristupą Pranckietį ir „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ puolimo lyderį Denisą Kuzminovą.

K. Pranckietis ir jo galimybės „pankams“ puikiai žinomos. 2018-2019 metų sezone 18-metis atstovavo šiam klubui, o dar vasarą jis kartu su šia komanda ruošėsi sezonui. Visgi, „Hockey Punks“ pagrindinio vartininko postas tvirtai priklauso Simui Baltrūnui, tad vartininkas žaidybinę praktiką antrus metus iš eilės kaupia Kaune.

22-ejų metų klaipėdietis D. Kuzminovas – ilgametis Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narys, ne vienerius metus žaidęs Latvijoje, o pastaruoju metu patirtį kaupęs JAV. Puolėjas apie save jį kiek primiršusiems šalies ledo ritulio gerbėjams jau spėjo priminti puikiu žaidimu „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandoje, kurioje jis yra rezultatyviausias šio sezono žaidėjas.

„Matome, kad Liepojos komanda demonstruoja „latvišką greitį“. Su jais nematome galimybių žaisti trimis puolimo trejetukais. Dėl to norėjome tokio žaidėjo, kuris būtų ir su patirtimi, ir su jaunatviška energija. Visgi, Denisas žaidęs ir mūsų šalies rinktinėse, ne vienerius metus praleidęs JAV, anksčiau yra žaidęs ir toje pačioje Liepojoje. Iš tų variantų, kuriuos mes turėjome, jis buvo pats geriausias.

Galbūt būtų paprasčiau pasipildyti kokiu žaidėju iš kito Vilniuje besitreniruojančio klubo, bet tai yra klubų reikalai, galbūt jie baiminasi, jog jų žaidėjai galėtų gauti traumų ir aš juos iš dalies suprantu. O su Denisu pabendravus labai lengvai pavyko susitarti. Mes žinome, koks jis yra žaidėjas ir žinome, jog jis labai tiks mūsų rotacijai“, – apie puolėjo pasikvietimą kalbėjo Š. Kuliešius.

Dar prieš savaitę keitėsi vieni iš „Hockey Punks“ varžovų šį savaitgalį. Dariaus Kasparaičio vardo grupėje be lietuvių toliau lieka ir viena iš stipriausių Latvijos komandų – „Liepaja“, savo gretose turinti tris lietuvius, iš kurių du – Laurynas Lubys ir Paulius Rumševičius ruošiasi kelionei į Lietuvą. Estijos atstovų gretose sulaukta pokyčių: po to, kai „Narva PSK“ komandą užklupo COVID-19 virusas, jų vieta turnyre buvo patikėta „HC Everest“ ledo ritulininkams.

Nepaisant pasikeitusių varžovų ir ryškių favoritų statuso latviams, Š. Kuliešius įsitikinęs, jog turnyre lauks įtemtos dvikovos.

„Per savo karjerą esu žaidęs ir treniravęs komandas daugybėje tarptautinių turnyrų ir nepamenu nė karto, kad kažkur kažkam būtų labai lengva. Kaip bebūtų, ar tos komandos žaidžia blogiau ar geriau, bet visoms komandoms tai yra kažkas naujo, kitoks tarptautinis turnyras. Nebėra tos kasdieninės rutinos, kuri būna žaidžiant vietiniame čempionate ir aš manau, kad visi kovos kaip reikiant ir niekam nebus labai paprasta.

Kalbant apie oponentus iš Estijos, nesvarbu ar tai bus jų pirma ar paskutinė komanda – nesitikėčiau lengvos kovos. Čiuožti jie tikrai mokės. Geras pavyzdys mūsų rungtynės su „Energija Hockey – HC Klaipėda“, kuri tarsi ir paskutinė lentelėje, bet laimėjome Klaipėdoje labai sunkiai.

Žinoma, lygiu latviai kažkiek skiriasi, bet mes žaisime namie, jiems nepažįstamoje aikštėje. Galbūt ir ledas ne toks kokybiškas, kaip pas juos, tad savų argumentų turėsime ir mes. Apskritai, labai džiaugiuosi šiuo turnyru, nes virti savoje košėje, manau, kad yra apsibodę visoms trims šalims.“

Žaidimas prieš Latvijos komandas 43-ejų metų ilgamečiam rinktinės nariui nėra paslaptis: jis pats nuo 2007 metų penkis sezonus su Elektrėnų „Energija“ varžėsi Latvijos ledo ritulio lygoje. Prisimindamas tuos laikus jis atvirauja, jog tuomet prireikė ne vienerių metų norint išlyginti lygių skirtumus.

Lygių skirtumai tarp žaidimo Latvijos lygoje ir vietiniuose čempionatuose Lietuvos ir Estijos komandoms vėl bus jaučiami susitikus akis į akį savaitgalio metu, tačiau sėkmingai sezoną ant ledo praėjusio veterano teigimu – geriausi mūsų lygos žaidėjai Latvijoje neprapultų.

„Manau, kad jei Lietuvos klubas pradėtų dalyvauti Latvijos pirmenybėse, pradžioje jiems tikrai būtų sunku. Visgi, reiktų apsiprasti su didesniu greičiu, geresniu išpildymu ir greitesniu mąstymu ant ledo. Tačiau per laiką, mano nuomone, jie įsivažiuotų. Nemanau, kad mūsų čempionato geriausi žaidėjai pasimestų jų lygoje. Nesakau, jog jie būtų pirmi, bet nemanau, kad būtų ir paskutiniai.

Nuo to laiko, kai lygoje žaidžiau aš prabėgo daugybė metų. Vienu metu ten jau buvome ir prie stipresnių komandų, tačiau tam reikėjo kokių 3-5 sezonų. Tiesiog tokia realybė: jei tu žaidi su stipresniu varžovu, tai jis tempiasi prie tavęs, o jei esi silpnesnis, jau tu prie jų tempiesi. Neabejotinai, ar klubo dalyvavimas Latvijos lygoje, ar pačios Baltijos lygos išplėtimas ir tvarkaraščio papildymas vienareikšmiškai būtų geras dalykas Lietuvos ledo rituliui.“

Lapkričio 27-29 dienomis po dvi komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos dvejose grupėse kovos dėl vietos finaliniame ketverte. Į Latviją vyks po dvi stipriausias komandas grupių etape Estijoje bei Lietuvoje, o „Hockey Punks“ neslepia, jog tikslas – patekti tarp keturių geriausių lygos komandų.

„Minimalus tikslas – nugalėti estus ir patekti į finalinį ketvertą. O žaidžiant su latviais noriu, kad mūsų žaidėjai pajustų jų greitį, jėgą ir techniką bei duotų jiems gerą kovą. Galiausiai, juk sporte prie gero nusiteikimo būna visko, dėl to jis taip ir traukia žiūrovus: kartais gali pamatyti ir kažką įdomesnio nei tik stipresnių pergales.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.