EUROLYGA 2023

Karantino metu lietuviai atrado golfą

Lietuva išgyvena jau antrąjį karantiną. Prognozuojama, kad žiema niekam nebus lengva. Nors tokio scenarijaus ir buvo galima tikėtis, tačiau daugumai žmonių vis dar sunkiai sekasi susitaikyti su mintimi, jog nuo šiol teks likti namuose.

Karantino metu lietuviai atrado golfą.<br>Golfclub nuotr.
Karantino metu lietuviai atrado golfą.<br>Golfclub nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 2:02 PM

Apriboję socialinį gyvenimą, pramogas ir senus įpročius, daugelis buvo priversti iš naujo permąstyti savo dienotvarkes. Tačiau gerokai sumažinus galimybes mėgautis iki šiol įprastais dalykais, atsidarė langas į naujų hobių paieškas.

Vienas jų – golfas. Kas būtų pagalvojęs, kad būtent šaltuoju periodu golfas Lietuvoje sulauks neįtikėtino populiarumo.

Atitiko saugumo reikalavimus

Įsivaizduokite veiklą, kurios metu visada būnate gryname ore. Ne šiaip sau gryname ore, o 83 hektarų teritorijoje, apsuptoje miškais ir ežerais. Veiklą, kuria gali užsiimti vienas arba tik su artimiausiais žmonėmis, kelių šimtų metrų spinduliu nesutinkant nė vieno pašalinio. Veiklą, kuri stiprina širdį ir treniruoja visą kūną. Kuri pravėdina ne tik plaučius, bet ir mintis.

Skamba per daug gerai, kad būtų tiesa. Tačiau, pasirodo, egzistuoja vienas žaidimas, kuris gali visą tai pasiūlyti. Golfas. Kaip teigia šio žaidimo šalininkai, jis nėra tik prabangus, filmuose rodomas ar Holivudo grietinėlės už Atlanto praktikuojamas užsiėmimas. Jeigu šią akimirką esate Vilniuje ir skaitydami straipsnį staiga pajusite norą žaisti golfą, stovėti aikštyne su lazda rankose galėtumėte jau po pusvalandžio.

Ne veltui pandemijos laikotarpiu ieškant veiklos, kuri padėtų daugiau fiziškai judėti, atpalaiduotų mintis nuo streso ir maksimaliai atitiktų saugumo rekomendacijas, golfas tapo ypač mėgstama alternatyva. Lietuvoje įsikūrę aikštynai jau nuo pirmojo karantino įvedimo pavasarį stebi susidomėjimo šiuo sportu augimą ir džiaugiasi, kad lietuviai į tokią veiklą ima žiūrėti kitomis akimis.

Vejasi pasaulinius standartus

Didžiausią žaidėjų skaičių Lietuvoje turintis, greta Vilniaus įsikūręs Europos Centro Golfo Klubas šiemet fiksuoja sparčiausią naujų žaidėjų antplūdį. Klubo vadovė Irma Markevičienė teigia, kad šį sezoną susidomėjimas žaidimu buvo toks aktyvus, jog prireikė net atidžiau nei įprastai reguliuoti žaidėjų srautus.

Pasak vadovės, iki šiol toks standartas būdavo įprastas tik užsienio aikštynams, kuriuose golfas pradėjo vystytis net keliais šimtais metų anksčiau, o gyventojų skaičius kelis kartus viršija Lietuvos gyventojų skaičių.

Golfą žais ir žiemą

Augant visuomenės susidomėjimui ir siekiant pasiūlyti žmonėms daugiau veiklų, kurias galima praktikuoti karantino metu, greta sostinės įsikūręs Europos Centro Golfo Klubas nusprendė šiais metais neuždaryti aikštyno, kaip būdavo įprasta anksčiau, o pritaikyti jį žaidimui žiemą.

„Pastebėję populiarumo augimą stengiamės, kad kartu su juo augtų ir Europos Centro Golfo Klubo teikiamų paslaugų kokybė. Imame pavyzdį iš pasaulinių šios industrijos lyderių ir norime golfą Lietuvoje paversti įprastu užsiėmimu kuo didesnei šalies gyventojų daliai“, – teigia I.Markevičienė.

Pastebima, jog vilniečiai ir svečiai iš kitų miestų aktyviai naudojasi proga išbandyti golfą karantino laikotarpiu. Laikydamiesi saugaus atstumo ir kitų reikalavimų, žaidėjai teigia, kad toks laiko praleidimo būdas bene geriausiai pakelia nuotaiką, pravėdina mintis ir padeda jaustis geriau tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Neseniai golfą su sūnumi išbandė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, taip parodydamas puikų pavyzdį, kaip alternatyviai miestiečiai galėtų leisti laiką karantino laikotarpiu.

 

Tad, galimas daiktas, kad dabar, kai norisi vengti uždarų patalpų, miesto šurmulio ir didelių susibūrimų, golfo aikštynai taps būtent ta naujai atrasta vieta, kurioje visiems norėsis pabėgti nuo minčių apie pandemiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.