EUROLYGA 2023

A. Lukašenka supyko dėl sankcijų: „Tegul Th. Bachas ir gauja įrodo mano kaltę“ Pamiršo, kad lankėsi 1998, 2008 ir 2014 m. žaidynėse

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį sureagavo į Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimą uždrausti jam ir kitiems sporto valdininkams vykti į olimpines žaidynes ir dalyvauti kituose IOC renginiuose. A.Lukašenka, kuris yra Baltarusijos Nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) prezidentas, neslėpė pykčio ir pavadino IOC narius „gauja“.

 A.Lukašenka atsikirto Th.Bachui.<br> AP ir Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka atsikirto Th.Bachui.<br> AP ir Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-08 12:33, atnaujinta 2020-12-08 14:18

„Mums reikia kreiptis į teismą. Tegul Thomas Bachas (IOC prezidentas. - Red.) ir gauja papasakoja, kokia yra mano kaltė, jei aš savo šalį ginu?

Aš tuose renginiuose 25 metus nedalyvavau, išgyvensiu ir toliau. Jūs ką, surinkote visas šalis ir priėmėte sprendimą? Na gerai, aš, bet kam vaikus liečiate?

Nėra pasaulyje teisybės. Jei tu vykdai teisingą politiką, būsi priešas“, – kalbėjo A.Lukašenka lankydamasis vienoje šalies ligoninių.

Nors A.Lukašenka šaipėsi, kad 25 metus nedalyvavo niekur, tačiau jis lankėsi 1998 m. Nagano, 2008 m. Pekino ir 2014 m. Sočio žaidynėse.

Gruodžio 7 dieną IOC paskelbė apie sankcijas Baltausijos NOK.

Dėl represijų prieš sportininkus už politines pažiūras A.Lukašenkai ir NOK vykdomojo komiteto nariams įvestas draudimas lankytis olimpinėse žaidynėse ir kituose renginiuose. Taip pat sustabdytas finansavimas NOK, o IOC stipendijas olimpiadai besirengiantys atletai gaus tiesiogiai.

„IOC priėjo išvados, kad dabartinė Baltarusijos NOK vadovybė negina sportininkų nuo politinės diskriminacijos“, – pirmadienį teigė Th.Bachas.

Sankcijos taikomos A.Lukašenkai, NOK viceprezidentams Viktorui Lukašenkai (A.Lukašenkos vyriausias sūnus yra faktinis NOK vadovas) ir Dzmitrijui Dovgalionokui, Ledo ritulio federacijos prezidentui Dzmitrijui Baskovui, kitiems NOK veikėjams Aliaksandrui Petkevičiui, Dzmitrijui Pinevičiui, Arciomui Cukanui, Liubovei Čerkašinai ir Antonui Juspai.

Sankcijų išvengė tik viena vykdomojo komiteto narė – pasaulio čempionė buriuotoja Tacjana Drazdouskaja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.