EUROLYGA 2023

„Motor“ rankininkai įvykdė G. Savukyno nurodymą pergalės link eiti neskubant

Gintaro Savukyno treniruojama Zaporižės „Motor“ komanda laimėjo ketvirtąsias iš eilės vyrų rankinio Čempionų lygos rungtynes. Įsibėgėję Ukrainos čempionai trečiadienį 10-ajame ture išvykoje palaužė „Nantes“ ekipą 32:31 (18:18). „Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas įmetė 3 įvarčius. Rezultatyviausiai tarp nugalėtojų žaidė 7 įvarčius pelnęs baltarusis Viačeslavas Bochanas.

Aidenas Malašlinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašlinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašlinskas<br>LRF.lt nuotr.
Aidenas Malašlinskas<br>LRF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 6:56 AM

Pergalės kryptį Zaporižės komandai parodė pirmąjį rungtynių įvartį įmetęs A.Malašinskas. Tačiau „Motor“ teisingu keliu nuėjo neiškart.

Neįpusėjus pirmajame kėliniui Nanto rankininkai šešis kartus paeiliui nuginklavo svečių vartininką ir išsiveržė į priekį 8:4. Tuo metu nepadėjo net ir G.Savukyno paprašyta minutės pertraukėlė, per kurią treneris barė žaidėjus už skubėjimą ir viena kitą vijusias klaidas.

„Motor“ atsilikimas dar padidėjo (5:10), bet Zaporižės komandai pamažu pavyko sustabdyti nuopolį, o pirmojo kėlinio antroje pusėje svečiai pradėjo vytis.

„Motor“ tiek pirmojo kėlinio pabaigoje, tiek antrojo kėlinio pradžioje keliskart lygino rezultatą, bet jį vėl persvėrė tik 55-ąją min. (31:30). Įdomu, kad šį įvartį į tuščius šeimininkų vartus įmetė baltarusis vartininkas Ivanas Marozas.

Paskutinės minutės buvo nervingos, bet Zaporižės rankininkai sugebėjo įvykdyti tai, ko dar pirmojo kėlinio pradžioje reikalavo treneris: neskubėjo ir brangino kamuolį. Už tai „Motor“ buvo apdovanotas dviem taškais.

Čempionų lygos B grupėje šią savaitę turėjo vykti dar trejos rungtynės, tačiau jos buvo nukeltos dėl sveikatos krizės. Tuo pasinaudojęs „Motor“, kurio sąskaitoje po 7 rungtynių yra 8 taškai, pakilo į ketvirtąją vietą.

Beje, iš viso rankininkai nuo Čempionų lygos sezono pradžios per 10 turų turėjo sužaisti 80 rungtynių, bet EHF nukėlė daugiau nei ketvirtadalį mačų – 22 (A grupėje – 12, B grupėje – 10).

Skopjės „Vardar“ žaidė tik 5 rungtynes, „Szeged“, PSG, „Nantes“ ir „Zagreb“ – po 6. Iki šios savaitės visas 9 rungtynes buvo žaidęs tik „Aalborg“ klubas, tačiau šiame ture ir jam atėjo eilė priverstinai pailsėti. Tiesa, koronavirusu užsikrėtė ne Olborgo rankininkai, bet jų varžovai iš „Kiel“ komandos.

Pagal sezono pradžioje sudarytą tvarkaraštį „Motor“ kitas rungtynes turėtų žaisti tik 2021 metų vasario mėnesį – po rinktinių varžyboms skirtos pertraukos.

Tačiau EHF planuoja, kad gruodžio mėnesį dar įvyks kelerios nukeltos rungtynės. Visas jų tvarkaraštis kol kas nepaskelbtas.

Grupių lentelės

A grupė: „Kielce“ – 13/8, „Flensburg-Handewitt“ – 11/7, Bresto „Miaškov“ – 9/8, Paryžiaus PSG – 6/6, „Porto“ – 6/8, „Szeged“ – 4/6, Skopjės „Vardar“ – 3/5, „Elverum“ – 2/6.

B grupė: „Barcelona“ – 16/8, „Veszprém“ – 13/8, „Aalborg“ – 10/9, „Motor“ – 8/7, „Kiel“ – 7/8, „Nantes“ – 4/6, „Celje“ – 2/8, „Zagreb“ – 0/6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.