EUROLYGA 2023

Danijos rankininkėms pasiuntė žinutę būsimoms varžovėms

Europos moterų rankinio pirmenybių šeimininkė Danijos rinktinė išsaugojo galimybę patekti į pusfinalį ir pasiuntė garsią žinutę būsimoms varžovėms. Danės sekmadienį sutriuškino praėjusių metų pasaulio vicečempionę Ispanijos komandą ir antradienį lemiamoje dvikovoje dėl vietos stipriausiųjų ketverte susirems su užpernai Europos vicečempionėmis tapusiomis Rusijos rankininkėmis.

Danijos moterų rankinio komanda.<br>AP/Scanpix nuotr.
Danijos moterų rankinio komanda.<br>AP/Scanpix nuotr.
Danijos moterų rankinio komanda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danijos moterų rankinio komanda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 7:33 AM

Likus vienam turui iki antrojo etapo pabaigos, I grupėje pirmaujančios Rusijos ir Prancūzijos rinktinės turi po 7 taškus. Danijos komanda iškovojo 6 taškus ir užima trečiąją vietą.

Antradienį paskutiniajame ture prancūzės žais su turnyrinės motyvacijos nebeturinčiomis švedėmis, o danės ir rusės susirems tarpusavyje. Prancūzės dar gali nepatekti į pusfinalį, bet tik tuo atveju, jei pralaimės švedėms, o kitas rungtynes laimės danės.

Prancūzijos rankininkių nesėkmė sunkiai tikėtina, nes jų būsimoji varžovė Švedijos rinktinė jau sekmadienį beveik nerodė kovingumo požymių ir nusileido Juodkalnijos komandai 25:31 (10:16).

Ir juodkalnietės, ir švedės dar penktadienį prarado galimybę patekti į pusfinalį, todėl didelių emocijų jų rungtynėse nebuvo. Juodkalnijos rinktinė labai greitai įgijo kelių įvarčių persvarą (6:2 – 9-ąją min.) ir ramiai pirmavo iki paskutinės sirenos.

Ispanės taip pat jau buvo praradusios galimybę patekti į pusfinalį ir nesugadino nuotaikos ryžtingai nusiteikusioms turnyro šeimininkėms. Danijos rinktinė sutriuškino varžoves 34:24 (17:10).

Ispanijos rinktinė vieną kartą persvėrė rezultatą (4:3 – 9-ąją min.), tačiau danėms šio pavojaus skambučio užteko. Danijos komanda greitai susitelkė, 18-ąją min. jau buvo priekyje 10:5 ir dar prieš pertrauką įgijo dviženklę persvarą 17:7.

Ispanių trenerio Carloso Vivero į aikštę įleistos atsarginės irgi labai norėjo parodyti, ką moka, todėl danės negalėjo pernelyg atsipalaiduoti, bet abejonių, kad jos nugalės, turbūt niekam nekilo.

Antrasis etapas

I grupė

Juodkalnija – Švedija 31:25 (16:10). Radičevič 11, Jaukovič 6/ Blohm 8, Thorleifsdottir 5.

Danija – Ispanija 34:24 (17:10). Bidstrup 6, Jensen 5/ Fernandez 4.

Lentelė (po 4 rungt.): Rusija ir Prancūzija – po 7, Danija – 6, Juodkalnija – 2, Švedija ir Ispanija – po 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.