EUROLYGA 2023

„Granitas-Kario“ užduotis Europos taurės atrankoje – panaikinti 3 įvarčių deficitą

Kauno „Granito-Kario“ rankinio klubas nesėkme pradėjo antrojo EHF Europos taurės etapo kovas Slovakijoje. Kauniečiai pirmajame mače 22:25 (9:15) turėjo pripažinti Považska Bistricos MSK pranašumą.

Lukas Gurskis <br> rankinis.lt
Lukas Gurskis <br> rankinis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2020, 9:36 PM

Susitikimas prasidėjo lygia ir atkaklia kova, o prabėgus trylikai minučių pirmajame kėlinyje rezultatas vis dar buvo lygus – 5:5. Vis tik tuomet kauniečiai kelių minučių atkarpą pralaimėjo 0:4 ir šeimininkas leido susikurti keturių įvarčių persvarą (9:5), o iki pertraukos MSK rankininkai jį dar labiau padidino – 15:9.

Po pertraukos varžovų turimas pranašumas ėmė gana greitai tirpti ir sužaidus vos 8 antrojo kėlinio minutes ekipas skyrė tik 3 įvarčiai – 13:16. Vis tik vėliau oponentams buvo pavykę susikurti net ir 7 įvarčių persvarą (22:15) ir tik gera mačo pabaiga leido Kauno klubui išsaugoti realias galimybes atsakomajame mače panaikinti varžovų susikurtą pranašumą. Užtikrintai mačą užbaigęs „Granitas-Karys“ atsilikimą sumažino iki 3 įvarčių – 22:25.

Rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniavo Tadas Bučinskas, pasižymėjęs 6 įvarčiais, Arminas Stankūnas surinko 5, Aurimas Balčiūnas, Mantas Sturonas, Matas Jurkevičius, Audrius Montvilas pridėjo po 2, Karolis Grigas, Paulius Šarkauskas ir Lukas Gurskis – po 1.

Slovakų klube išsiskyrė Marekas Stefina, įmetęs 7, Sergejus Petryčenko pridėjo 6, Liubomiras Ivanica pridėjo 4, Tomasas Vallo – 3.

Atsakomasis mačas tarp ekipų Považska Bistricos mieste įvyks jau sekmadienį. Įveikę šį etapą kauniečiai prasibrautų tarp 16 stipriausių turnyro komandų. 

Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus „Šviesa“ savo pasirodymą baigė praėjusiame etape, o kauniečiai varžovų išvengė „Afturelding“ klubui atsisakius žaisti dėl prastos epidemiologinės padėties šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.