EUROLYGA 2023

Geriausi 2020-ųjų Lietuvos rankininkai – K. Sparnauskaitė ir J. Truchanovičius

Lietuvos rankinio federacija (LRF) kartu su partneriais surengė geriausių 2020 metų rankininkų rinkimus. Susumavus visus balsus paaiškėjo, kad geriausiais metų rankininkais pirmą kartą išrinkti Jonas Truchanovičius ir Karolina Sparnauskaitė. Nugalėtojams atiteks specialūs „Fiskars“ prizai, kurie bus įteikti per artimiausius rinktinių mačus.

Jonas Truchanovičius sėkmingai žaidė rinktinėje ir klube.
Jonas Truchanovičius sėkmingai žaidė rinktinėje ir klube.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 6:43 PM

Galutinį rezultatą lėmė interneto balsavimo, specialios ekspertų komisijos bei šalies klubų atstovų balsai lygiomis dalimis.

Iš Šiaulių kilęs kairysis pusiau kraštas J.Truchanovičius daugiausiai balsų sulaukė tiek iš ekspertų, tiek iš Lietuvos klubų atstovų. Nors internete jį aplenkė Aidenas Malašinskas, tačiau tai nesutrukdė šiuo metu „Montpellier“ klube žaidžiančiam J.Truchanovičiui pirmą kartą laimėti šį apdovanojimą. Trečias, sulaukęs palaikymo iš klubų bei interneto, liko Vilniaus „Šviesos“ talentas Karolis Antanavičius.

Kairiojo pusiau krašto pozicijoje žaidžiantis šiaulietis šį rudenį pademonstravo tikrą atsidavimą rinktinei ir kovotojo charakterį. Dėl koronaviruso praleidęs pirmąsias Europos čempionato atrankos rungtynes Islandijoje lietuvis vos tik sulaukė neigiamo testo rezultato iškart susipakavo lagaminus ir po kelių dienų jau žaidė mače su Portugalija.

J.Truchanovičius tose rungtynėse demonstravo ne tik geležinę gynybą, bet ir pelnė 3 įvarčius. Naudingas jis buvo ir Liuksemburge vykusiose Pasaulio čempionato atrankos varžybose – ten per tris rungtynes jis pasižymėjo net 18 kartų.

Sezono starte su „Montpellier“ lietuvis kol kas taip pat atrodo solidžiai. Jo atstovaujamas klubas be pralaimėjimų žengia EHF Europos lygoje bei rikiuojasi antroje vietoje Prancūzijoje, o pats lietuvis buvo išrinktas ir geriausio lygos turo gynėju.

Moterų rinkimuose triumfavusi K.Sparnauskaitė sulaukė gausiausio palaikymo interneto balsavime ir iš ekspertų. Nors klubų atstovai išreiškė palaikymą Ritai Repečkaitei, tačiau ji surinko mažiau balsų iš ekspertų ir rankinio gerbėjų, tad pirmoji vieta teko Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“ atstovei, o Vilniaus „Eglės“ klubui atstovaujanti R.Repečkaitė liko antra. Nedaug nuo lyderių atsiliko ir Kauno „Acme-Žalgirio“ lyderė Audinga Kniubaitė, kuri tokio pripažinimo jau buvo sulaukusi prieš du metus.

Garliavos klubui šiuo metu priklauso LRF taurė bei supertaurė, o K.Sparnauskaitė ženkliai prisideda prie komandos sėkmės. Ji yra viena iš komandos lyderių ir praėjusį sezoną buvo renkama ir geriausia mėnesio žaidėja. Atsitraukusi žaidėja vidutiniškai Lietuvos pirmenybėse šį sezoną renka net po 8 įvarčius ir tai yra ženklus indėlis prie to, kad šiuo metu Kauno rajono komanda būtų vienvaldė pirmenybių lyderė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.