EUROLYGA 2023

Protu nesuvokiama tragedija Rusijoje: gyventojų muštynes bandę sustabdyti MMA kovotojai papjauti šešiolikmečio

Sunkiai suvokiama tragedija įvyko trečiadienį Rusijos regiono Dagestano Respublikos sostinėje Machačkaloje. Bandydami stabdyti dėl kriminalinio nusikaltimo įsiplieskusias priemiestyje muštynes buvo nužudyti MMA kovotojai Kerimas Cheirulajevas ir jo kolega ringo mūšiuose Ramzanas Amirovas.

Bandydami stabdyti dėl kriminalinio nusikaltimo įsiplieskusias priemiestyje muštynes buvo nužudyti MMA kovotojai Kerimas Cheirulajevas ir jo kolega ringo mūšiuose Ramzanas Amirovas.<br> kavkazr.com nuotr.
Bandydami stabdyti dėl kriminalinio nusikaltimo įsiplieskusias priemiestyje muštynes buvo nužudyti MMA kovotojai Kerimas Cheirulajevas ir jo kolega ringo mūšiuose Ramzanas Amirovas.<br> kavkazr.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2021, 12:38 PM

Sausio 6-osios vakare Machačkalos priemiesčio Tarki gyvenvietėje prie vieno iš namų susirinko apie 40 žmonių, kurie reikalavo išsikelti iš to namo gyventojus.

Mat jo savininkai yra visa nemenka 28 metų vyro giminė, kuris trimis dienomis anksčiau šūviu į galvą be jokių skrupulų užmušė 23-ejų Vali Abduragimovą.

Kaip aiškėja iš Dagestano policijos duomenų, žudikas jau ne vienerius metus pardavinėjo gyvenvietėje narkotikus, o auka kovojo prieš šią prekybą ir siekė pažaboti narkotikų platinimą.

Neapsikentęs jauno vaikino teisinių veiksnių, narkotikų prekeivis pokalbiui išsikvietė V.Abduragimovą nuošaliau ir, jam atėjus, be kalbų tiesiog pistoletu iššovė į galvą.

Tai matė keli liudininkai, kurie iškvietė policiją, o žudiką suėmė.

Sausio 6 dienos vakare gyvenvietėje praėjo gandas, kad policija atvežė žudiką namo ir bus vykdoma krata.

Prie namo susirinkę gyventojai pareikalavo kraustytis visą giminę iš gyvenvietės, tačiau ši patikino, kad gins savo valdas ir niekur nesikraustys.

Tarp žudiko artimųjų ir atėjusių vyrų prasidėjo muštynės, kuriose iš abiejų pusių buvo po 20 vyrų.

Kaip teigiama policijos pranešime, nužudžiusio V.Abduradimovą šešiolikmetis pusbrolis smeigė peilį į nugarą K.Cheirulajevui, kuris tuo metu sieke išskirti abi besimušančias puses. MMA kovotojas mirė vietoje.

Jo kolega R.Amirovas prišoko prie kraujuojančio vyro, tačiau taip pat buvo sužeistas šešiolikmečio į pilvą ir nuvežtas į ligoninę mirė.

Konfliktui tapus nevaldomu, beveik visi Tarki gyvenvietės žmonės pareikalavo liaudies teismo, tačiau policija sustabdė galimą linčą.

Tiesa, liudininkų teigimu, visą valandą policijos pareigūnai įkalbinėjo gyventojus juos praleisti prie žudiko namo. Galiausiai buvo susitarta ir žmonės atsitraukė. Policija suėmė iš viso dar 6 jaunuolius, kuriems nuo 16 iki 20 metų.

Dėl dvigubo nužudymo iškelta baudžiamoji byla.

MMA kovotojas R.Amirovas profesionalią karjerą pradėjo dar 2015 metais ir iš viso ringe kovėsi 4 kartus – du kartus šventė pergalę ir dukart pralaimėjo. Jis dalyvavo MG, Samara MMA, Ledokol Fight Championships organizacijų kovose.

Tuo tarpu 36-erių K.Cheirulajevas didesnių pergalių neturėjo.

„Jis seniai treniravosi, daug laiko skyrė dvikovinėms sporto šakoms, tačiau būdamas vyresniu, jau mažiau svajojo apie MMA“, – sakė Rusijos žiniasklaidai MMA regionų federacijos vadovas Šamilis Alibatyrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.