EUROLYGA 2023

Norvegijos biatlono žvaigždė J. Boe persekiojime pasirodė prasčiau nei K. Dombrovskis

Oberhofe (Vokietija) tęsiasi ketvirtasis pasaulio biatlono taurės etapas, kuriame šeštadienį vyko persekiojimo varžybos. Vyrų 12,5 km lenktynėse pirmą kartą karjeroje įskaitinius šios rungties taškus iškovojo Karolis Dombrovskis, finišavęs 32-ojoje pozicijoje.

 K.Dombrovskis finišavo 32-as.<br> IBU nuotr.
 K.Dombrovskis finišavo 32-as.<br> IBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2021, 8:01 PM, atnaujinta Jan 9, 2021, 8:04 PM

Penktadienį sprinte Lietuvos biatlonininkas taip pat buvo 32-as, tad pozicijos persekiojime nei pagerino, nei pablogino. Mūsiškis per keturis šaudymo ruožus prašovė sykį – paskutinį šūvį antroje šaudykloje – bei nugalėjusiam norvegui Sturlai Holmui Laegreidui (0+1+0+1) pralaimėjo 2 min. 32,2 sek. Kitas prizines vietas taip pat užėmė Norvegijos biatlonininkai: 15,6 sek. atsilikęs Johannesas Dale (0+0+0+2) ir 25,4 sek. nugalėtojui pralaimėjęs Tarjei Boe (0+0+0+3).

Beje, vien pagal persekiojimo laiką (atmetus atsilikimą po sprinto rungties), K.Dombrovskis pranoko geriausią pasaulio biatlonininką Johannesą Thingnesą Boe. Lietuvos biatlonininkas persekiojime užfiksavo 27 laiką, norvegas – 31-ą.

„Žinoma, apmaudu dėl to šūvio, bet tik viena bauda, likau 40-uke, pirmą kartą pelniau taškus, tad rezultatas džiuginantis ir motyvuojantis. Tai dar vienas žingsnis į priekį, – komentavo K.Dombrovskis. – Varžybos buvo tikrai sunkios, varžovų diktuotas tempas stiprus – aš dar nesu pratęs prie tokio tempo. Reikėjo prisiderinti ir tai kainavo daug jėgų. Tiek priekyje, tiek gale buvę varžovai buvo šiek tiek greitesni, todėl buvau nuolat vejamas. Varžybos buvo dar viena gera pamoka, kurioje, manau, pasisekė.“

Taikliau už Lietuvos biatlonininką šaudė tik vokietis Arndas Peifferis, iš 47 starto pozicijos šoktelėjęs net į 10-ąją. Tuo tarpu 20-as startavęs Vytautas Strolia žemyn krito dar po pirmųjų šaudymo ruožų bei finišavo 46-as (šaudymas 3+2+0+1).

K.Dombrovskis šaudė ne tik taikliai, bet ir greitai, tačiau sugaišdavo daugiau laiko nei varžovai prieš iššaudamas pirmą šūvį.

„Nuo sezono pradžios kažkas yra, kad ilgai ruošiuosi su pirmu šūviu. Nežinau, su kuo tai susiję, nes nepasakyčiau, jog labai trūksta oro ir reikia ilgiau atsikvėpti prieš šaudant. Yra kažkokia baimė. Džiaugiuosi, kad šaudant stovint, nors tas pirmas šūvis ir buvo ilgesnis, atėjo pasitikėjimas, kurio labai trūko iki Naujųjų metų“, – sakė K.Dombrovskis.

K.Dombrovskis šiame sezone pelnė įskaitinius taškus jau trijose rungtyse – asmeninėse varžybose, sprinte bei persekiojime.

Bendroje įskaitoje jis klasifikuojamas 56-as (23 tšk.), o V.Strolia – 43-ias (60 tšk.).

„Kuri rungtis mėgstamiausia? Turbūt individuali, bet kai gera savijauta, tai visos rungtys yra savotiškai įdomios ir parankios. Kai startuoji nepailsėjęs, pavargęs, tai net ir sėkmingiausia rungtis bus bloga“, – šyptelėjo K.Dombrovskis.

Moterų 10 km persekiojimo rungtyje triumfavo iš pirmos pozicijos startavusi norvegė Tiril Eckhof (0+1+0+1), kuri vos 0,5 sek. pranoko tautietę Martę Roeiseland (0+0+0+0). Trečią vietą užėmė 43 sek. atsilikusi austrė Lisa Theresa Hauser (0+0+0+1).

Teisę startuoti persekiojime iškovojusi Natalija Kočergina varžybose nedalyvavo, nes ruošiasi sekmadienį vyksiančioms mišrių estafečių varžyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.