EUROLYGA 2023

Iš rankinio pasaulio čempionato traukiasi dvi rinktinės

Pasaulio rankinio čempionatas Egipte susidūrė su iššūkiais dar net neprasidėjęs. Dėl komandose išplitusio koronaviruso teisės dalyvauti čempionate jau atsisakė dvi rinktinės.

 Šveicarija sulaukė netikėtos progos.<br> LRF nuotr.
 Šveicarija sulaukė netikėtos progos.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2021, 9:00 AM

Iš pirmenybių jų išvakarėse pasitraukė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rankininkai ir Čekijos rinktinė. Šias dvi komandas keičia Šiaurės Makedonija ir Šveicarija.

Atvykusios į Egiptą rinktinės pateks į specialų burbulą, tad tikimasi, jog viruso plitimas komandose bus sustabdytas. Žaidėjai gyvens tik jiems skirtuose viešbučiuose ir jų judėjimas bus griežtai ribojamas. Rankininkai specialiais autobusais galės keliauti tik į areną ir iš jos.

Nors iš pradžių buvo viliamasi, kad Egipte bus galima rungtyniauti su žiūrovais, tačiau pablogėjusi pandeminė situacija šalyje šioms viltims neleido išsipildyti. Šiuo metu per dieną Egipte jau fiksuojama po beveik tūkstantį susirgimų, tad organizatoriai buvo priversti atsisakyti žiūrovų arenose.

Pozityvo įkvepia tai, kad dar gruodžio mėnesį Europos rankinio federacija sugebėjo įvykdyti Senojo žemyno moterų pirmenybes Danijoje. Nors ir ten buvo pasitaikę užsikrėtimų atvejų, tačiau situaciją pavyko sukontroliuoti ir čempionatas buvo sužaistas įprastine tvarką.

Pasaulio pirmenybėse varžysis 32 rinktinės, suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas. Į Kitą etapą pateks po 3 komandas iš grupės, o paskutinę vietą užėmusi rinktinė tęs kovas paguodos turnyre Prezidento taurei laimėti.

Pirmąją varžybų dieną šeimininkė Egipto rinktinė 19 val. susitiks su Čilės rankininkais. Pastarosios rinktinės trenerių štabe darbuojasi Lietuvos merginų iki 17 metų treneris Ike Cotrina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.