EUROLYGA 2023

Virš Tokijo žaidynių – abejonių šešėlis: siūlo ruošti skaudžiausią planą

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) stengiasi išlikti pozityvus ir kuria įvairias taisykles į šiuos metus perkeltoms Tokijo olimpinėms žaidynėms, vis garsiau pasigirsta abejonių, ar mes iš viso išvysime šį sporto spektaklį.

 Tokijo olimpiados organizatoriai priversti ieškoti kovos su koronavirusu būdų.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 Tokijo olimpiados organizatoriai priversti ieškoti kovos su koronavirusu būdų.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 10:00 AM

2012 metų Londono žaidynių organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas seras Keith Millsas pareiškė, kad nemano, jog 2020 metais turėjusi įvykti Tokijo olimpiada iš viso įvyks.

Tokijo žaidynių organizatoriai griežtai įsitikinę, kad olimpiada startuos sėkmingai, nors pasaulį jau drebina atsiradusios naujos koronaviruso atmainos, o situacija pačioje Japonijoje – kelianti nemenką nerimą.

„Jeigu pažiūrėsime į pandemiją visame pasaulyje – Pietų Ameriką, Šiaurės Ameriką, Afriką, Europą – nepanašu, kad jos (žaidynės) įvyks. Jeigu būčiau organizacinio komiteto vietoje, jau kurčiau atšaukimo planus. Esu tikras, kad jie jau turi tokį planą. Manau, kad jie viską paliks paskutinei minutei, jeigu situacija staiga visiškai pasikeistų, jeigu vakcinacija vyktų greičiau nei tikėjomės“, – BBC „Radio 5“ sakė K.Millsas.

Japonijoje dėl pablogėjusios padėties yra plačiai įvesta nepaprastoji padėtis, tačiau Pasaulio lengvosios atletikos federacijos prezidentas Sebastianas Coe nemato priežasčių, kodėl olimpiada turėtų neįvykti.

„Nemanau, kad ji bus atšaukta. Taip, bus iššūkis, reikės prisitaikyti, bet jeigu kuri valstybė ir galėtų užtikrintai pasiruošti ir veikti, tai būtent Japonija. Aš džiaugiuosi, kad su tuo tvarkosi Japonija, o ne kuri kita šalis“, – „Sky News“ sakė S.Coe.

Jau dabar aišku, kad visi atvykę sportininkai turės pasitikrinti, ar neserga koronavirusu. Ruošiamasi ir kitoms griežtoms taisyklėms.

„Esu tikras, kad bus bėdų dėl dideliu būrių. Pagalvokite vien tik apie olimpinį kaimelį. Ten – 10 tūkst. 500 sportininkų ir 7 tūkst. personalo darbuotojų. Visi jie vienu metu norės valgyti. Ir tai – tik kruopelė iššūkių. Sportininkams tai bus išskirtinė patirtis. Manau, kad žaidynės įvyks, bet jos bus kitokios“, – kalbėjo S.Coe.

Tokijo žaidynių organizacinio komiteto atstovė spaudai Masa Takay praėjusią savaitę pabrėžė, kad apie olimpiados atšaukimą net nėra kalbama.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.