EUROLYGA 2023

Premjerė pasibeldė į pasaulinio ledo ritulio vado duris – siūlo dalį čempionato rengti Lietuvoje

Šalies premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienio rytą nuotoliniu būdu susitiko su Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentu Rene Faseliu. Pokalbyje aptartas Lietuvos pasiryžimas dalį pasaulio ledo ritulio čempionato varžybų, turėjusių vykti Minske, surengti Lietuvoje.

Siūloma, kad dalis pasaulio ledo ritulio čempionato kovų vyktų Lietuvoje<br>Hockey.lt nuotr.
Siūloma, kad dalis pasaulio ledo ritulio čempionato kovų vyktų Lietuvoje<br>Hockey.lt nuotr.
Premjerė šįryt nuotoliniu būdu susitiko su Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentu Rene Faseliu<br> stop kadras
Premjerė šįryt nuotoliniu būdu susitiko su Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentu Rene Faseliu<br> stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 10:38 AM, atnaujinta Jan 21, 2021, 10:42 AM

Pasak premjerės, Lietuva pritaria Tarptautinės ledo ritulio federacijos sprendimui atšaukti varžybas Minske, tai jau turėjo būti padaryta ir anksčiau, ir siūlo svarstyti galimybes dalį čempionato varžybų surengti Lietuvoje.

„Organizuoti aukščiausio lygio varžybas Lietuva moka ir tai yra įrodžiusi ne kartą. Logistiškai organizuoti varžybas kaimynėse šalyse, esant pandeminėms sąlygoms, taip pat būtų daug patogiau.

Be to Lietuva turi tam reikalingą infrastruktūrą.

Todėl pagalbą dalį varžybų organizuoti Vilniuje bei Kaune siūlėme ir Latvijos vyriausybei bei šįryt pokalbyje su tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentu,“ – sakė Ingrida Šimonytė.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas turėtų vykti gegužės 21–birželio 6 dienomis, jame rungiasi 16 geriausių šalių rinktinių.

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) ) pirmadienį pranešė, kad jos taryba nusprendė nerengti 2021-ųjų pasaulio čempionatą Baltarusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.