EUROLYGA 2023

Th. Bachas: „Mūsų tikslas – surengti saugias olimpines žaidynes“

Ketvirtadienį Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas vaizdo skambučio metu bendravo su TOK nariais. Konferencijoje dalyvavo ir olimpinė čempionė, TOK narė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Th.Bachas.<br>Stopkadras.
Th.Bachas.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 6:21 PM, atnaujinta Jan 21, 2021, 6:22 PM

„Mes nebesvarstome ar žaidynės vyks. Dabar pagrindinis klausimas – kaip jos vyks? Mūsų tikslas – surengti saugias olimpines žaidynes Tokijuje ir išsaugoti olimpinių žaidynių dvasią.

Mes tikime ir pasitikime savo partneriais Japonijoje ir esame tikri, kad Tokijo olimpinės žaidynės taps vienybės ir pergalės simboliu“, – užtikrino TOK vadovas.

Kad užtikrintų žaidynių dalyvių saugumą, TOK ir Tokijo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas glaudžiai dirba su Japonijos vyriausybe, Tokijo valdžia ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Th.Bachas dar kartą patikino, kad COVID-19 vakcinos olimpinių žaidynių dalyviams nebus privalomos, tačiau paragino esant galimybei prieš olimpines žaidynes pasiskiepyti. „Vakcina, yra labai svarbi, tai vienas iš įrankių, siekiant užtikrinti žaidynių dalyvių saugumą, sukurti saugią aplinką ne tik svečiams, bet ir Japonijos gyventojams“, – sakė TOK vadovas.

Atsakydamas į klausimą Th.Bachas patikino, kad paskiepytiems sportininkams bus taikomi tokie pat reikalavimai, kaip ir nevakcinuotiems.

Jau anksčiau pranešta, kad tiek sportininkams, tiek delegacijų atstovams COVID-19 testai bus privalomi prieš išvykimą, atvykus į oro uostą Japonijoje ir prieš apsigyvenant olimpiniame kaimelyje. Olimpinių žaidynių dalyviams koronaviruso testai bus atliekami ir gyvenimo olimpiniame kaimelyje metu.

Į olimpinį kaimelį sportininkai galės atvykti tik likus 5 dienoms iki savo starto, o išvykti – per 48 valandas nuo savo varžybų pabaigos. Taip pat kuriama mobilioji aplikacija, padėsianti sekti olimpinių žaidynių dalyvių judėjimą Tokijuje. Ja naudotis bus privaloma ir sportininkams, ir delegacijų nariams.

Sprendimas, ar į varžybas Tokijo olimpinėse žaidynėse bus įleidžiami žiūrovai, turėtų būti priimtas iki kovo mėnesio. Siekiant užtikrinti saugumą žaidynių metu ruošiamas specialus taisyklių paketas žiūrovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.