EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkas pralaimėjo pasaulio čempionui

Lietuvos boksininkai kovojo Lenkijoje vykusiame tarptautiniame mače „Suzuki Boxing Night“. Vienuolikoje kovų pirštines surėmė Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Čekijos ir Jordanijos boksininkai.

Vytautas Balsys susitiko su dabartiniu pasaulio čempionu rusu Glebu Bakshi.<br>Youtube.com nuotr.
Vytautas Balsys susitiko su dabartiniu pasaulio čempionu rusu Glebu Bakshi.<br>Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2021, 4:08 PM

Turnyre lankėsi ir prieš mėnesį Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) prezidentu išrinktas Umaras Kremliovas.

Svorio kategorijoje iki 75 kg Vytautas Balsys susitiko su dabartiniu pasaulio čempionu rusu Glebu Bakshi. Gan atkaklioje kovoje Lietuvos čempionas pralaimėjo tituluotam varžovui vieningu teisėjų sprendimu.

„Buvo aukšto lygio kova. Galbūt sėkmingiau pasirodyti sutrukdė varžovo titulai, tai pridėjo papildomo psichologinio spaudimo. Vytautas tam tikrais momentais galėjo būti aktyvesnis, imtis daugiau iniciatyvos, vystyti pakartotines atakas ir išlaikyti glaudesnę kovą. Bet visumoje kova esame patenkinti, nes varžovo titulai kalba patys už save. G.Bakshi yra vienas Rusijos rinktinės lyderių ir vienas realiausių pretendentų į olimpinį auksą Tokijo žaidynėse“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Vidas Bružas.

Kiti Lietuvos boksininkai susitiko su Lenkijos atstovais. Svorio kategorijoje virš 91 kg Lietuvos čempionas Jonas Jazevičius vieningu teisėjų sprendimu nugalėjo Lenkijos čempionato prizininką Karolį Krupieniką. Svorio kategorijoje iki 69 kg Lietuvos čempionas Saimonas Banys pralaimėjo Lenkijos vicečempionui Lukašui Niemczykui.

„Jonas pasižymi kovotojo savybėmis – ringe atiduoda visas jėgas ir parodo viską, ką sugeba geriausia. Sunkiasvoriams tai didelis pliusas. Nors jis dar nėra labai patyręs, bet savo atkaklumo ir noro kovoti dėka, laimi prieš stiprius varžovus. Saimonas gerai pradėjo kovą ir laimėjo pirmą raundą. Tačiau vėliau stabtelėjo ir perleido iniciatyvą varžovui. Atkakliai vykusioje kovoje tos iniciatyvos ir pritrūko iki pergalės“, – komentavo V.Bružas.

Turnyre turėjo kovoti ir Edgaras Skurdelis bei Tadas Tamašauskas, tačiau dėl nedidelių traumų jie praleido kovas.

Lietuvos vyrų rinktinė tęs treniruočių stovyklą Lenkijoje iki sausio 29 dienos. Kitą savaitę vyks treniruočių pobūdžio sparingo kovos su kartu stovyklaujančiais Lenkijos, Rusijos, Estijos, Čekijos ir Jordanijos boksininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.