EUROLYGA 2023

Europos biatlono čempionate lietuvaičiams iki medalių pritrūko mažiau nei 10 sek. Pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje

Įveikdamas paskutinius distancijos metrus, Vytautas Strolia surėkia ir kirsdamas finišo liniją iškelia kumštį į viršų. Europos biatlono čempionato mišrių estafečių varžybose Lietuvos komanda nebuvo priskirta prie favoričių, turėjo vos 21 reitingą tarp 22 ekipų, tačiau finišavo ketvirtoje pozicijoje – aukščiausioje per visą šalies istoriją tokio rango varžybose.

Europos biatlono čempionate lietuvaičiams iki medalių pritrūko mažiau nei 10 sek.<br>Lietuvos biatlono federacijos nuotr.
Europos biatlono čempionate lietuvaičiams iki medalių pritrūko mažiau nei 10 sek.<br>Lietuvos biatlono federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2021, 5:33 PM, atnaujinta Jan 31, 2021, 5:36 PM

Kone idealiai savo etapuose pasirodė kiekvienas Lietuvos sportininkas – Natalija Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė, Karolis Dombrovskis ir V. Strolia. Pastarasis paskutinę šaudyklą paliko būdamas šeštas, tačiau dar per pirmą lemiamo rato kilometrą aplenkė austrą Patricką Jakobą bei italą Patricką Braunhoferį. Paskutiniame rate lietuvis užfiksavo geriausią laiką.

4x6 km varžybas pradėjo N. Kočergina, sekmadienį startavusi jau antroje estafetėje. Prieš tai ji drauge su Tomu Kaukėnu vienetų mišrių estafečių varžybose užėmė 11 vietą. Vis dėlto nuovargio trasoje Visagino sportininkė neparodė – etapą baigė šešta, nuo tada pirmavusios Švedijos komandos atsilikusi vos 11,9 sek.

„Galėčiau pasakyti, kad antrose varžybose savijauta buvo geresnė, geresnis šliuožimas. Mano organizmas toks, kad reikia kuo ilgesnės distancijos ir kuo sunkesnio rato. Esu patenkinta savo pasirodymu, estafetės varžybos man suteikia adrenalino, labai mėgstu kontaktinę kovą. Kai matau varžovą, tai man suteikia jėgų ir prideda pasitikėjimo“, – komentavo N. Kočergina.

Paskutinius varžybų momentus biatlonininkė stebėjo trasoje ir neabejojo, kad V. Strolia komandai iškovos ketvirtą vietą. „Iš tikrųjų šiandien tikėjausi, kad būsime šešetuke, tai ketvirta vieta man labai gera. Kai Vytautas šliuožė į paskutinį kalną, rėkiau, – juokėsi N. Kočergina. – Žinojau, kad Vytautas atsilaikys, nes jis toks žmogus, kur geriau mirs, bet iki galo viską atiduos.“

Sprinto varžybose N. Kočergina buvo 12-ta, tuo tarpu G.Leščinskaitė nepateko į geriausiųjų 60-uką. Pastaroji estafečių rungtyje reabilitavosi puikiai, užfiksavusi septintą laiką savo etape. Įpusėjus varžyboms Lietuva rikiavosi septinta, atsilikdama vos 25,1 sek.

„Ar sėkmingas Natalijos startas įtampos nepridėjo? Didelę įtampą jaučiu kiekvieną kartą, kai vyksta estafetės. Natalijos pasirodymas manęs pernelyg nestebino, o kaip tik pridėjo motyvacijos susitelkti ir priimti susiklosčiusią situaciją kaip iššūkį“, – sakė G. Leščinskaitė.

Lietuvos komanda per varžybas panaudojo vos penkis papildomus šovinius ir nesuko nė vieno baudos rato. Taikliau šaudė tik Austrijos bei Čekijos komandos. Pagal šaudymo laiką mūsiškiai buvo penkti. Tuo tarpu K. Dombrovskis buvo vienintelis ekipos narys, neprašovęs nė vieno šūvio – trečią etapą jis baigė būdamas penktas.

„Kai Gabrielė perdavė estafetę, jaudulys buvo ypatingas, ne toks, kaip visada. Bandžiau susikoncentruoti į savo darbą ir tą padaryti pavyko. Oro sąlygos buvo nuostabios, savijauta puiki, tai ir rezultatas turėjo būti geras, – pasakojo K. Dombrovskis. – Apmaudo, kad nelaimėjome medalio, nėra, nes kiekvienas padarė tą, ką galėjo geriausiai, niekas nepavedė. Merginos uždavė puikų toną, mums reikėjo tik tą išlaikyti. Dėka jų pradžia buvo nuostabi, suteikusi mums papildomo adrenalino.“

Paskutiniame etape V. Strolia prašovė sykį gulėdamas, leisdamas atitrūkti Austrijos ir Italijos biatlonininkams, tačiau lemiamoje šaudykloje užvertė visus taikinius ir finišavo ketvirtas. Čempionais tapo norvegai, 30,7 sek. aplenkę vokiečius bei 52,5 sek. – ukrainiečius. Lietuvius nuo medalio skyrė 9,9 sekundės.

„Merginos pravažiavo tikrai labai gerai ir kai estafetę perdavė Karoliui, žinojau, kad šiandien varžybos bus tikrai labai įdomios. Tiek Gabrielė, tiek Nataša nustebino, o dėl Karolio buvo mažiau dvejonių. Prieš startą mintis buvo tokia, kad kai yra galimybė, reikia ja naudotis. Viskas šiandien suplaukė, tikrai pasisekė, labai smagu“, – džiaugėsi V. Strolia.

Finišuodamas Lietuvos biatlonininkas reagavo ne ką mažiau emocingai nei ant prizininkų pakylos užkopę varžovai. „Sportuojame dėl to, kad būtų tokių momentų. Ne kasdien važiuoji šešetuke, tad mėgavausi emocija. Šis startas buvo emocijų pliūpsnis, labiausiai džiaugiuosi už komandą.

Visi keturi galime džiaugtis, pagaliau gali džiaugtis treneriai, servisas, kad ir jų darbas neina veltui, visa biatlono šeima“, – šyptelėjo V. Strolia. Už ketvirtą vietą komandai iš Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) atiteks 3000 eurų.

Lietuvos biatlonininkai laiko švęsti neturės: dabar jų laukia treniruočių stovykla aukštikalnėse prieš vasario 10-21 dienomis Slovėnijoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.