EUROLYGA 2023

„Motor“ rankininkų pergalių virtinė nutrūko Čempionų lygos nugalėtojų arenoje

Prieš pat Naujuosius metus vyrų rankinio Čempionų lygos nugalėtojo vardą susigrąžinęs „Kiel“ klubas surentė neįveikiamą gynybos sieną Gintaro Savukyno treniruojamai Zaporižės „Motor“ komandai. Ketvirtadienį nukeltose Čempionų lygos rungtynėse „Motor“, kurioje žaidžia Aidenas Malašinskas, išvykoje pralaimėjo dviem lyderiams pailsėti leidusiai Kylio ekipai 23:34 (12:16) ir nutraukė šešių pergalių virtinę. A.Malašinskas įmetė 4 įvarčius.

Aidenas Malašinskas<br>Facebook nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>Facebook nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-04 23:46

Pagal pradinį tvarkaraštį Čempionų lygoje pirmą savaitę po pasaulio pirmenybių rungtynės nebuvo numatytos. Tačiau turnyro rengėjai prieš Naujuosius metus dėl sveikatos krizės nukėlė tiek mačų, kad neliko kitos išeities, ir rankininkai turėjo eiti į aikštę jau šį ketvirtadienį.

Beveik be atokvėpio vėl žaidė net tie, kurie prieš kelias dienas Kaire buvo apdovanoti pasaulio pirmenybių medaliais. Sekmadienį rinktinėms atstovavę rankininkai ketvirtadienį jau vilkėjo „Barcelona“, „Veszprém“, „Flensburg-Handewitt“ ir „Kiel“ klubų aprangas.

Kylio klube žaidžiantys pasaulio čempionai danai broliai Niklasas ir Magnusas Landinai bei pasaulio vicečempionas švedas Oskaras Sunnefeldtas egzaminavo „Motor“ rankininkus.

G.Savukyno auklėtiniams šis egzaminas buvo per sunkus. Nors pirmąjį rungtynių įvartį įmetė „Motor“ įžaidėjas A.Malašinskas, vėliau jo komanda nepirmavo nė karto. „Kiel“ greitai pradėjo šeimininkauti aikštėje ir vos įsibėgėjus pirmajam kėliniui susikrovė keturių įvarčių atsargą 7:3 (10-ąją min.).

Iki antrojo kėlinio vidurio skirtumas keitėsi nežymiai, bet tada antrasis „Kiel“ vartininkas Dario Quenstedtas pradėjo atmušinėti vos ne visus metimus ir šeimininkų persvara per kelias minutes tapo triuškinama 25:16.

Kylio komandos treneris Filipas Jicha į aikštę visai neleido puolimo lyderio Sanderio Sagoseno ir pagrindinio vartininko N.Landino. Jie buvo registruoti, tačiau įvykius stebėjo nuo suolo.

Zaporižės ir Kylio komandos kitą trečiadienį (vasario 10 d.) susitiks dar kartą. Rungtynės vyks Ukrainoje.

„Motor“ per 10 rungtynių iškovojo 12 taškų ir B grupėje užima trečiąją vietą. Ukrainos čempionus lenkia tik visas rungtynes laimėjusi „Barcelona“ (18 taškų per 9 rungtynes) ir „Veszprém“ (13 taškų per 9 rungtynes).

Sezoną prastai pradėjęs „Kiel“ per 9 rungtynes iškovojo 9 taškus ir užima penktąją vietą.

Beje, „Kiel“ žaidė pirmąsias rungtynes nuo tada, kai praėjusių metų gruodžio 29 dieną tapo 2020 metų Čempionų lygos nugalėtoju.

Iškart po Čempionų lygos finalo ketverto rankininkai išsiskirstė į rinktines. Pasaulio pirmenybėse, be trijų jau minėtų finalininkų, dalyvavo dar keturi „Kiel“ žaidėjai: norvegai S.Sagosenas ir Haraldas Reinkindas, slovėnas Miha Zarabecas ir kroatas Domagojus Duvnjakas. Įdomu, kad Vokietijos rinktinėje šįkart nežaidė nė vienas daugkartinių Vokietijos čempionų rankininkas.

Iš „Motor“ komandos į pasaulio pirmenybes buvo išvykę du Baltarusijos rankininkai Ivanas Marozas ir Viačeslavas Bochanas.

Pasaulio pirmenybių finale žaidė net penki „Flensburg“ rankininkai: trys danai ir du švedai. Ketvirtadienį per Čempionų lygos rungtynes Breste į aikštę galėjo eiti ne visi pasaulio pirmenybių prizininkai. Danas Lasse Svanas finale patyrė traumą ir tikriausiai nežais kelias savaites. Tuo tarpu danai Madsas Mensah ir Simonas Haldas bei švedai Hampusas Wanne ir Jimas Gottfridssonas jau mėtė kamuolį į Bresto „Miaškov“ vartus ir džiaugėsi sunkia A grupės lyderės Flensburgo komandos pergale 28:26.

Iš viso „Flensburg“ į rinktines delegavo devynis rankininkus. Dar trys šio klubo žaidėjai per pasaulio pirmenybes atstovavo Norvegijai, vienas – Vokietijai. Vokietis Johannesas Golla šiuo metu negali žaisti, nes Egipte arba pakeliui namo užsikrėtė koronavirusu (pirmas teigiamas mėginys buvo paimtas jam jau grįžus į Flensburgą).

Dar daugiau rankininkų į Egiptą buvo išvykę iš „Barcelona“ ir „Veszprém“ komandų. „Barcelona“ kelias praėjusias savaites treniravosi be keturiolikos, „Veszprém“ – be vienuolikos žaidėjų. Iki paskutinės pasaulio pirmenybių dienos Egipte užtruko ir sekmadienį finale arba rungtynėse dėl trečiosios vietos kovojo aštuoni „Barcelona“ (keturi ispanai, trys prancūzai ir vienas danas) bei trys „Veszprém“ (du ispanai ir vienas prancūzas) rankininkai.

Ketvirtadienį Barselonos ir Vesprėmo komandos, kovojančios dėl pirmosios vietos B grupėje, susitiko tarpusavyje. Jų rungtynes Vengrijoje laimėjo „Barcelona“ 37:34. „Mėlyni-granatiniai“ žaidė be paskutinėmis pasaulio pirmenybių dienomis traumas patyrusių prancūzų Timothey N‘Guessano ir Dikos Memo.

Grupių lentelės

A grupė: „Flensburg-Handewitt“ – 15/9, „Kielce“ – 13/8, Bresto „Miaškov“ – 9/10, „Porto“ – 8/9, Paryžiaus PSG – 6/6, „Szeged“ – 4/6, „Elverum“ – 4/8, „Vardar“ – 3/6.

B grupė: „Barcelona“ – 18/9, „Veszprém“ – 13/9, Zaporižės „Motor“ – 12/10, „Aalborg“ – 10/9, „Kiel“ – 9/9, „Nantes“ – 4/8, „Celje“ – 4/9, „Zagreb“ – 0/7.

Pastaba. Kelialapius į atkrintamąsias varžybas iškovos po šešias geriausias grupių komandas. Dvi pirmąsias vietas grupėse užėmusios komandos iškart pateks į ketvirtfinalį, kitos – žais aštuntfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.