EUROLYGA 2023

Septintus metus nepralaimintis klubas baigė 152 pergalių virtinę

Zaporižės „Motor“ komanda Ukrainos rankinio lygoje nepralaimi jau septintus metus. „Motor“ rankininkai vis dar lieka neįveikti, tačiau viena įspūdinga virtinė praėjusį savaitgalį baigėsi. Gintaro Savukyno treniruojama komanda šeštadienį sužaidė lygiosiomis su „Donbas“ klubu ir pirmą kartą po 152 iš eilės rungtynių nesugebėjo iškovoti pergalės.

Aidenas Malašinskas.<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 2:24 PM

„Mūsų komandos žaidėjai į aikštę ėjo nežinodami, ko ten eina. Jie nebuvo pasiruošę rungtynėms, neįvertino varžovų, o rezultatą matome“, – ant savo auklėtinių pyko treneris G.Savukynas, besdamas pirštu į švieslentę, kurioje po paskutinės sirenos degė skaičiai 29:29.

Praėjusį kartą „Motor“ šalies pirmenybių rungtynių nelaimėjo 2014 metų gruodžio 17 dieną, kai nusileido tuometiniam pagrindiniam varžovui Zaporižės ZTR klubui 23:27. Po to Ukrainos rankinio lyderiai iškovojo 152 pergales iš eilės (neskaičiuojant rungtynių, kuriose „Motor“ buvo įskaitytos techninės pergalės, kitoms komandoms pasitraukus iš pirmenybių sezono viduryje).

Šeštadienį „Motor“ žaidė be lietuvio Aideno Malašinsko, neseniai iš pasaulio pirmenybių grįžusių Baltarusijos rinktinės rankininkų Ivano Marozo ir Viačeslavo Bochano bei dar kelių lyderių. Vis dėlto kitos Ukrainos komandos, net „Donbas“, yra žymiai silpnesnės, o šeštadienį į aikštę ėjo ir nemažai patyrusių „Motor“ rankininkų, todėl kelios sudėties spragos negalėjo tapti pasiteisinimu dėl sensacingai prarasto taško.

Ukrainos lygoje neįveikiamas „Motor“ šalies čempiono vardo niekam neatiduoda nuo 2013 metų. Prie daugelio pergalių prisidėjo 34-erių A.Malašinskas, šios Zaporižės komandos aprangą vilkintis nuo 2015 metų. G.Savukynas dirbti „Motor“ klube pradėjo pernai, o nuo kito sezono jam atstovaus dar vienas Lietuvos rankininkas Jonas Truchanovičius.

Šiuo metu Ukrainos lygoje pirmauja „Donbas“ klubas, kuris yra registruotas Mariupolyje, bet laikinai įsikūrė Zaporižėje. „Donbas“ per 14 rungtynių iškovojo 25 taškus. Antrąją vietą užimantis „Motor“ turi 23 taškus, bet žaidė tik 12 rungtynių.

Šalies pirmenybėse „Motor“ paprastai žaidžia be pagrindinių rankininkų, bet iki praėjusio savaitgalio visas rungtynes, tarp jų – pirmąsias su „Donbas“ klubu, laimėjo dviženkliu skirtumu. A.Malašinskas žaidė tik dvejas rungtynes ir per jas įmetė 5 įvarčius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.