EUROLYGA 2023

Galingi A. Malašinsko metimai „Motor“ pergalės Čempionų lygoje neužtikrino

Zaporižės „Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas privertė raukytis varžovų vartininkus, tačiau jo komanda pergalės rankinio Čempionų lygos 12-ojo turo rungtynėse neiškovojo. Gintaro Savukyno treniruojami „Motor“ rankininkai trečiadienį išvykoje pripažino „Veszprém“ klubo pranašumą 30:34 (17:17) ir beveik prarado galimybę pakilti į antrąją vietą B grupėje. Taikliai atakavęs A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius.

Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 10:14 PM, atnaujinta Feb 17, 2021, 10:44 PM

Stipriausio Vengrijos klubo aikštėje „Motor“ didžiąją rungtynių dalį vijosi varžovus. Ukrainos čempionai tik antrojo kėlinio pradžioje keliskart pervėrė rezultatą, bet antrojo kėlinio viduryje „Veszprém“ tvirtai perėmė iniciatyvą ir įgijo lemiamą keturių įvarčių persvarą 31:27. Paskutinėmis minutėmis visos „Motor“ pastangos atsitrenkė į tvirtą „Veszprém“ gynybą.

Zaporižės komanda per 11 rungtynių iškovojo 12 taškų ir B grupėje užima trečiąją vietą. Tačiau net keli persekiotojai atsilieka labai nedaug ir žaidė mažiau rungtynių. G.Savukyno auklėtiniams į nugarą alsuoja „Aalborg“ (10 taškų per 10 rungt.), „Kiel“ (9 taškai per 9 rungt.) ir „Nantes“ (8 taškai per 10 rungt.).

Pirmąją vietą grupėje jau užsitikrino visas rungtynes laimėjusi „Barcelona“ (22 taškai per 11 rungt.), antrąją vietą beveik užsitikrino „Veszprém“ (17 taškų per 12 rungt.).

Beje, pagal prieš sezoną patvirtintus nuostatus dvi stipriausios grupės komandos turėjo iškart patekti į ketvirtfinalį. Tačiau praėjusią savaitę Europos rankinio federacija (EHF) dėl sveikatos krizės ir didelio nukeltų rungtynių skaičiaus truputį pakeitė Čempionų lygos varžybų sistemą. Į atkrintamąsias varžybas pateks ne 12 komandų, kaip buvo planuota prieš sezoną, bet visos 16 komandų. Tad žaisti aštuntfinalyje reikės visoms komandoms, net ir grupių nugalėtojoms.

A.Malašinskas šį sezoną per 11 rungtynių pelnė 49 įvarčius. Lietuvis rezultatyviau nei šiame ture žaidė tik per pirmąsias sezono rungtynes su „Barcelona“, į kurios vartus įmetė 7 kartus. Rezultatyviausių Čempionų lygos rankininkų lentelėje A.Malašinskas užima šeštąją vietą. Tiesa, daugelis komandų žaidė mažiau rungtynių negu „Motor“.

Zaporižės rankininkai kitas rungtynes žais vasario 24 dieną namie su „Aalborg“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.