EUROLYGA 2023

A. Malašinskas svarbiausią akimirką nuvylė „Motor“ komandą per Čempionų lygos rungtynes

Svarbiausiame rungtynių tarpsnyje be Aideno Malašinsko likusi Zaporižės „Motor“ komanda patyrė trečiąjį iš eilės pralaimėjimą rankinio Čempionų lygoje. Gintaro Savukyno treniruojami Ukrainos čempionai ketvirtadienį namie nusileido Danijos lygoje antrąją vietą užimančiam „Aalborg“ klubui 27:29 (15:14).

A.Malašinskas.<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 8:00 PM

A.Malašinskas įmetė 5 įvarčius, bet likus žaisti pusantros minutės už vaidybą buvo pašalintas iš aikštės 2 minutėms. Zaporižės komandoje rezultatyviau žaidė tik Vladyslavas Doncovas, įmetęs 8 įvarčius. Olborgo komandos puolimo lyderis Sebastianas Bartholdas į vartus pataikė 11 kartų.

Lygiai vykusiame pirmajame kėlinyje ilgiau pirmavo svečiai iš Olborgo. Tiesa, Zaporižės rankininkai viename tarpsnyje įmetė keturis įvarčius paeiliui ir išsiveržė į priekį 5:3, bet Olborgo komanda atsakė tuo pačiu ir greitai persvėrė rezultatą 7:5. Po to „Motor“ varžovus vėl aplenkė tik prieš pat pertrauką.

Antrojo kėlinio pradžioje nepasiteisino „Aalborg“ sprendimas keisti vartininką septintu aikštės žaidėju. Šeimininkai įmetė du paeiliui įvarčius į tuščius vartus ir įgijo didžiausią rungtynėse keturių įvarčių persvarą 19:15.

Vis dėlto antrojo kėlinio viduryje „Motor“ pradėjo pernelyg vilkinti laiką ir rengti labai ilgas atakas, kurios dažniausiai nebūdavo rezultatyvios. Tuo pasinaudoję svečiai likus žaisti apie dvi su puse minutės išlygino rezultatą 27:27. Kitoje „Aalborg“ atakoje, likus apie pusantros minutės, teisėjai nubaudė A.Malašinską ir vieno žaidėjo pranašumo įgijusi Olborgo komanda persvėrė rezultatą 28:27.

„Motor“ ir „Aalborg“ kovoja dėl trečiosios vietos B grupėje. Po tarpusavio rungtynių į trečiąją lentelės eilutę pakilo „Aalborg“ (14 taškų per 13 rungtynių), o „Motor“ (12 taškų per 12 rungtynių) yra ketvirtas. Aplenkti šias dvi komandas taip pat bando „Kiel“ (11 taškų per 10 rungtynių) ir „Nantes“ (10 taškų per 12 rungtynių).

Dvi pirmąsias vietas B grupėje užsitikrino „Barcelona“ (26 taškai per 13 rungtynių) ir „Veszprém“ (17 taškų per 12 rungtynių).

Zaporižės komanda grupės varžybose žais dar dvejas rungtynes. Kovo 3 dieną „Motor“ svečiuose susitiks su „Barcelona“, o kada vyks nukeltos rungtynės Zaporižėje su „Kiel“ klubu, dar neaišku.

Dėl pandemijos truputį pakeitus turnyro sistemą, į atkrintamąsias varžybas pateks visos aštuonios grupės komandos. Pirmąsias keturias vietas užėmusios komandos aštuntfinalyje turės aikštės pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.