EUROLYGA 2023

J. Truchanovičiaus ekipa Europos lygos grupės varžybas baigė triuškinama pergale

„Montpellier“ komanda, kurioje žaidžia Lietuvos rankininkas Jonas Truchanovičius, laimėjo paskutines Europos lygos grupės varžybų rungtynes. Monpeljė rankininkai antradienį namie sutriuškino Našicų „Nexe“ (Kroatija) komandą 37:25 (21:14), užėmė trečiąją vietą C grupėje ir aštuntfinalyje susitiks su Šafhauzeno „Kadetten“ klubu iš Šveicarijos.

Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 8:08 AM

Po dviejų savaičių pertraukos į aikštę grįžęs J.Truchanovičius paskutiniame grupės mače įmetė 1 įvartį ir kartą buvo pašalintas 2 min. Lietuvis vasario antroje pusėje nežaidė dėl nugaros skausmų.

„Montpellier“ per grupės varžybas iškovojo šešias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą „Magdeburg“ komandai, tačiau dar trejose rungtynėse Prancūzijos klubui buvo įskaityti techniniai pralaimėjimai.

Europos rankinio federacija (EHF) nusprendė dėl laiko stokos nežaisti nukeltų rungtynių ir įskaitė pralaimėjimus komandoms, kurios dėl sveikatos krizės negalėjo išvykti į kitas šalis arba surengti mačus savo aikštėje. EHF priėmus šį sprendimą, „Montpellier“ prarado galimybę kovoti dėl taškų dvejose rungtynėse su Maskvos CSKA ir antrosiose rungtynėse su „Magdeburg“.

Kartu „Montpellier“ prarado galimybę kovoti dėl pirmosios vietos C grupėje. Šios grupės nugalėtoja tapo „Magdeburg“ (18 taškų per 10 rungtynių), antrąją vietą užėmė CSKA (14). Į atkrintamąsias varžybas taip pat pateko „Montpellier“ (12) ir „Nexe“ (10).

Sezoną jau baigė grupės autsaiderės „Alingsås“ (6) ir Stambulo „Beşiktaş“ (0).

J.Truchanovičius grupės varžybose žaidė 6 rungtynes ir įmetė 6 įvarčius.

Aštuntfinalyje su „Montpellier“ rankininkais kovosianti „Kadetten“ užėmė antrąją vietą D grupėje. Šafhauzeno komanda surinko 14 taškų, o antradienį lemiamose rungtynėse dėl antrosios vietos namie nugalėjo Bitolos „Pelister“ klubą 29:26.

Aštuntfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 23 ir 30 dienomis, po rinktinių varžyboms skirtos trumpos pertraukos. Ketvirtfinalio rungtynės numatomos balandžio 13 ir 20 dienomis, finalo ketvertas – gegužės 22-23 dienomis.

Europos lygos pagrindiniame etape žaidė 24 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateko po keturias geriausias grupių komandas. Aštuntfinalyje žais trys Vokietijos (Berlyno „Füchse“, „Magdeburg“, Manheimo „Rhein-Neckar“), po dvi Prancūzijos („Nimes“, „Montpellier“) ir Rusijos (Čechovo „Medvedi“, Maskvos CSKA), po vieną Švedijos („Kristianstad“), Lenkijos (Plocko „Wisla“), Ispanijos (Leono „Ademar“), Danijos („Gudme“), Portugalijos (Lisabonos „Sporting“), Šveicarijos (Šafhauzeno „Kadetten“), Šiaurės Makedonijos (Bitolos „Pelister“), Kroatijos (Našicų „Nexe“) ir Austrijos (Vienos „Fivers“) komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.