EUROLYGA 2023

Namuose triumfavusi „Energija-GV“ išlygino pusfinalio serijos rezultatą

Lietuvos ledo ritulio čempionate Elektrėnų „Energija – Geležinis Vilkas“ išlygino serijos prieš „Hockey Punks“ rezultatą.

„Evergija-Geležinis vilkas“ laimėjo antrąjį pusfinalio mačą.<br> I.Jakučio nuotr.
„Evergija-Geležinis vilkas“ laimėjo antrąjį pusfinalio mačą.<br> I.Jakučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 11:20 PM, atnaujinta Mar 3, 2021, 11:33 PM

Elektrėnuose atkakliose rungtynėse šeimininkai 3:2 palaužė „pankus“ ir serijoje grąžino lygybę. Po dviejų rungtynių serijos iki trijų pergalių rezultatas lygus – 1:1.

Rungtynių šeimininkai jau penktąją minutę įsiveržė į priekį, kai atakos smaigalyje atsidūręs Karolis Krasilnikovas atidarė įvarčių sąskaitą (04:06, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Edgaras Rybakovas).

„Hockey Punks“ savo atsaką pateikė kėlinio pabaigoje. Įvartį pelnė Povilas Verenis (16:26, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, Aivaras Bendžius).

Antrajame kėlinyje „Energija – Geležinis Vilkas“ turėjo puikią progą susigrąžinti pranašumą, bet vienas prieš vartininką pabėgęs K. Krasilnikovas šįkart pataikė į vartininką. Netrukus pavojingą ataką jau surengė pirmą kartą šiame sezone Elektrėnų klubo marškinėlius apsivilkęs Konstantinas Isaevas, bet jam pataikyti į vartus nepavyko.

Po poros minučių „Hockey Punks“ gavo progą daugumai, bet vos jai prasidėjus poziciją pametę „pankai“ leido Mikhailui Evstigneevui pabėgti vienam prieš vartininką, o šios progos rusas neiššvaistė – įvarčiu dar kartą išvedė „Energiją – Geležinį Vilką“ į priekį (32:19, rez. perd. Dmitrijus Rabchukas, Rolandas Aliukonis).

Trečiajame kėlinyje „pankams“ dar kartą pavyko išlyginti rezultatą. Individualų meistriškumą pademonstravo Mauras Baltrukonis (47:08).

Prasidėjus lemiamai rungtynių atkarpai K. Krasilnikovas pasinaudojo tuo, kad varžovų vartininkas suklupo ir apčiuožęs vartus surado progą netrukdomas pasižymėti (52:12, rez. perd. E. Rybakovas, Dominykas Motiejūnas). Netrukus kitoje aikštės pusėje puikią progą turėjo jau „Hockey Punks“, bet metimu įveikti vien vartininko vilniečiams nepavyko: pasiaukojamai sužaidęs ir įspūdingą šuolį atlikęs M. Evstigneevas kūnu blokavo į vartus skriejusį ritulį.

Paskutines dvi minutes vyravo itin atviras žaidimas: savų šansų turėjo abi komandos, kol galiausiai persistengus „Energijos – Geležinio Vilko“ puolėjui Donatui Kumeliauskui, „Hockey Punks“ gavo progą 38 sekundėms dirbtinei dvigubai kiekybinei persvarai: ant suolo sėdosi Simas Baltrūnas, vietą užleidęs šeštam aikštės žaidėjui. Nepaisant to, varžovai „pankams“ taip ir neleido per šį laiką atlikti nė vieno smūgio ir iškovojo pergalę 3:2.

Po rungtynių „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras pripažino, jog prieš šį susitikimą ne visi žaidėjai suprato, kokios sunkios bus šios rungtynės.

„Šios rungtynės nuo pirmųjų skyrėsi labiausiai tuo, kad labai sunku buvo maksimaliai susikaupti, nes pirmų rungtynių rezultatas buvo per didelis mūsų naudai. Todėl nėra lengva susikaupti antroms rungtynėms ir suprasti, jog jos bus žiauriai sunkios, ką mes ir pamatėme. Mes apie tai žinojome ir apie tai kalbėjome, bet, manau, kad ne visiems žaidėjams tas supratimas atėjo į galvą. Dėl to „Energija – Geležinis Vilkas“ į šias rungtynes atėjo su nusiteikimu „gyventi arba mirti“, o mes taip į jas nežiūrėjome.“

„Energijos – Geležinio Vilko“ trenerio Dovydo Kulevičiaus teigimu šiandien rungtynėse savo darbą atliko visi jo auklėtiniai.

„Visi žinojome, kad pralaimėjus antrąsias rungtynes atsitiesti būtų labai sunku. Todėl nusiteikimas buvo maksimalus, nuo pradžių žaidėme keturiais penketais, o vėliau iškritus vienam gynėjui perėjome prie žaidimo trimis penketais, tačiau visi dirbo ir padarė savo darbą. Žinoma, padarėme klaidų, jų padarė ir varžovai, bet žaidimas buvo smagus ir greitas bei turėjo visiems patikti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.