EUROLYGA 2023

Europos rankinio čempionato atranka: netikėtas Kosovo taškas ir lenkų pralaimėjimas

Šią savaitę vyksta atrankos į 2022-ųjų metų Europos čempionatą kovos ir nemaža dalis rinktinių jau dabar žengė milžiniškus žingsnius pirmenybių link.

 Šią savaitę vyksta Europos rankinio čempionato atrankos kovos.<br> rankinis.lt nuotr.
 Šią savaitę vyksta Europos rankinio čempionato atrankos kovos.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 11:46 AM

Paskutiniajame atrankos etape, kuriame varžosi ir mūsų šalies rinktinė, iš viso kovoja 32 komandos, suskirstytos į 8 grupes po 4 rinktines. Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėse užėmusios rinktinės bei keturios geriausios trečiosios rinktinės – jos nustatomos pagal taškus, surinktus prieš pirmąsias dvi grupės komandas.

Antradienį vykusios varžybose kelialapį į čempionatą praktiškai užsitikrino Švedijos rinktinė, kuri 27:24 (15:13) nugalėjo Juodkalnijos rinktinę. Švedai su 6 taškais šiuo metu grupėje yra pirmi, o Juodkalnijos rinktinė, turinti 2 taškus, užima trečiąją vietą.

Toje pačioje grupėje trečiadienį buvo sužaistas dar vienas mačas, kuriame užfiksuotas kiek netikėtas rezultatas. Rumunijos rinktinė išvykoje 23:23 (14:9) sužaidė lygiosiomis su Kosovu.

Pastarajai rinktinei tai buvo pirmasis taškas šiose atrankos varžybose, o Rumunija su 3 taškais yra antra. Panašu, kad šioje grupėje švedai jau gali būti praktiškai ramūs dėl patekimo į Europos čempionatą, o likusios 3 rinktinės susikaus dėl antrosios vietos.

Realu, kad šioje grupėje trečiąją vietą užėmusi rinktinė pretenduos ir į vieną iš keturių vietų trečią vietą užėmusioms komandoms.

Kitose antradienį vykusiose rungtynėse svarbią pergalę pasiekė Slovėnija, kuri 32:29 (15:14) pranoko mūsų kaimynę Lenkiją. Toje pačioje grupėje dar varžosi Turkijos ir Olandijos rinktinės. Šiuo metu su 5 taškais slovėnai yra pirmi, lenkai su 4 yra antri, olandai su 3 – treti ir be taškų esanti Turkija – ketvirta.

Du reikalingus taškus atrankoje iškovojo Baltarusijos rinktinė, namuose 37:32 (18:14) nugalėjusi Italijos rankininkus. Iškovojusi pergalę Baltarusija su 4 taškais susilygino su Norvegija, o Italija kaip ir Latvija savo sąskaitoje turi 2 taškus.

Kol kas labai paini situacija 3-oje grupėje, kurioje čekai tik dabar sužaidė pirmąjį mačą. Išvykoje čekai 27:28 (14:14) pralaimėjo Rusijos rankininkams. Rusai po trijų rungtynių turi 5 taškus ir jaučiasi tvirtai atrankos varžybose. Čekai lieka be taškų, tačiau dar žais net 5 mačus.

Toje pačioje grupėje savo pozicijas sutvirtino Ukraina, kuri 25:21 (15:13) nugalėjo Farerų salų rinktinę. Ukrainiečiai taip įsirašė trečiąjį tašką po trijų rungtynių, o jų varžovams tai taip pat tebuvo pirmasis mačas šiose atrankos kovose.

Ketvirtadienį atrankos varžybose bus sužaisti dar du susitikimai. Namuose Suomija priims Šveicarijos rinktinę, o Šiaurės Makedonija – Danijos rankininkus. Lietuvos rinktinė savąsias rungtynes su Izraeliu žais šeštadienį „Avia Solutions Group“ arenoje, o susitikimą tiesiogiai transliuos LRT Plius kanalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.