EUROLYGA 2023

Stalo teniso olimpinėje atrankoje Katare – R. Paškauskienės ir K. Riliškytės nesėkmės, bet dar ne viskas prarasta

Kataro sostinėje Dohoje vyksta Tokijo olimpinių žaidynių stalo teniso varžybų atrankos turnyras. Jame dėl devynių olimpinių kelialapių kovoja 73 vyrai ir 60 moterų.

 Rūta Paškauskienė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Rūta Paškauskienė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Rūta Paškauskienė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Rūta Paškauskienė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Kornelija Riliškytė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Kornelija Riliškytė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Kornelija Riliškytė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Kornelija Riliškytė.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 3:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2021, 3:46 PM

Pasaulinis atrankos turnyras nesėkmingai susiklostė Lietuvos stalo tenisininkėms. Lietuvai atstovavo tituluočiausia mūsų šalies stalo tenisininkė, trijų olimpinių žaidynių dalyvė ir daugkartinė Europos čempionė 43 metų Rūta Paškauskienė bei pasaulio jaunučių čempionato prizininkė 18-etė Kornelija Riliškytė.

Jau pirmame rate lietuvėms burtai lėmė Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) reitinge aukštas pozicijas užimančias varžoves.

ITTF reitinge 246 vietą užimanti R. Paškauskienė susitiko su 93 vietoje esančia Didžiosios Britanijos atstove Tin Tin Ho. Varžovė laimėjo pirmus tris setus 11:6, 11:6, 11:9, tačiau ketvirtame R. Paškaukienei pavyko perimti iniciatyvą ir laimėjusi setą 11:4 lietuvė sušvelnino skirtumą. Paskutiniame sete vėl stipresnė buvo T. Ho 11:6. R. Paškauskienė pralaimėjo rezultatu 1:4 ir pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio.

„Labai jautėsi varžybų stoka, nes stalo tenise dėl pandemijos varžybos nevyko beveik metus. Buvo banguotas žaidimas. Atrodo, momentais jau gerai sužaidžiu ir pagaunu ritmą, bet po to vėl seka duobė. Sunkiai sekėsi padavimai, o tai labai svarbu, nes nuo padavimų prasideda visas žaidimas. Varžovė man pažįstama, esu ją nugalėjusi. Bet per pora metų ji labai patobulėjo ir ne veltui 22 metų Tin Tin Ho laikoma kylančia Didžiosios Britanijos žvaigžde“, – sakė Atlantos, Sidnėjaus ir Pekino olimpinėse žaidynėse R. Paškauskienė.

Tituluota varžovė teko olimpinių žaidynių atrankos varžybų debiutantei K. Riliškytei. ITTF reitinge 323 vietą užimanti lietuvė pirmame rate susitiko su daugkartine Europos čempionatų prizininke, pasauliniame reitinge 60 pozicijoje esančia ruse Jana Noskova. Varžovės titulai jaunos lietuvės neišgąsdino ir K. Riliškytė susitikimą pradėjo laimėjusi pirmą setą 11:9. Tačiau vėliau rusė perėmė iniciatyvą ir laimėjo keturis setus iš eilės 11:4, 11:4, 11:7, 12:10 ir bendru rezultatu 4:1.

„Žaidimą vertinu teigiamai, buvo gražių taškų ir gera kova. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę kovoti prieš aukšto lygio žaidėją. Man tai buvo labai gera patirtis, kuri turės įtakos ateities varžybose. Gaila, kad pastaraisiais metais dėl pandemijos nevyko tarptautinės varžybos. Tai daro neigiamą įtaką pasitikėjimui, nes žaidimas varžybose susideda ne tik iš techninių dalykų, bet labai daug lemia psichologija, pasitikėjimas savimi. Juos gali ugdyti tik varžybinėje atmosferoje. Todėl patirtis, įgyta čia, padės siekti pergalių ateityje“, – teigė K. Riliškytė.

Lietuvos stalo tenisininkės dar turės galimybę iškovojo olimpinius kelialapius Europos zonos atrankos turnyre Portugalijoje balandžio 21-25 d.

Tokijo olimpinėse žaidynėse iš viso žais 172 stalo tenisininkai ir tenisininkės penkiose rungtyse – vyrų ir moterų vienetų, vyrų ir moterų dvejetų bei mišrių dvejetų varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.