EUROLYGA 2023

Lietuvos imtynininkai Budapešte sieks kelialapių į olimpines žaidynes

Šiandien Vengrijoje startuoja atrankos į olimpines žaidynes turnyras. Kovo 18-tą dieną pirmieji ant Budapešto BOK sporto halėje patiestų imtynių kilimų kops laisvūnai. Jau kitą dieną prie jų prisijungs moterų imtynių atstovės, o savaitgalį medžioklę dėl olimpinių kelialapių tęs klasikai.

Danutė Domikaitytė ir Kamilė Gaučaitė.
Danutė Domikaitytė ir Kamilė Gaučaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-18 09:10

Lietuvai atstovaus aštuoni atletai ir dvi imtynininkės.

Graikų-romėnų imtynių turnyre grumsis Justas Petravičius (60 kg), Edgaras Venckaitis (67 kg), Paulius Galkinas (77 kg), Martynas Nemsevičius (87 kg), Vilius Laurinaitis (97 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Danutė Domikaitytė (68 kg) ir Kamilė Gaučaitė (76 kg) kovos moterų imtynių varžybose, o Andrius Mažeika (74 kg) ir Lukas Krasauskas (97 kg) grumsis tarp laisvūnų.

Tik į finalą patekę imtynininkai ir imtynininkės iškovos kelialapius savo šaliai į rugpjūtį Tokijuje vyksiančias olimpines žaidynes.

Po nepriklausomybės atkūrimo imtynininkai dalyvavo visose vasaros olimpinėse žaidynėse. Nuo Barselonos laikų (1992) devyni imtynininkai (8 klasikai ir 1 laisvūnas) iškovojo 16-ka kelialapių.

Pirmas imtynininkas-olimpietis yra Remigijus Šukevičius (1992).

Pagal iškovotų kelialapių skaičių rekordininkas yra Mindaugas Ežerskis, kuris tris kartus gynė mūsų šalies garbę olimpinėse žaidynėse (2000-2008).

Vienintelis laisvūnas, kovojęs olimpinėse arenose, yra Ričardas Pauliukonis (1996-2000).

Aukščiausi pasiekimai – Mindaugo Mizgaičio iškovotas sidabras Pekine (2008) ir Aleksandro Kazakevičiaus laimėta bronza Londone (2012).

Mindaugas Ežerskis (6 ir 8 v.), Edgaras Venckaitis (7 v.) ir Ričardas Pauliukonis (9 v.) laimėjo po kelias kovas ir puikavosi tarp dešimties pajėgiausių.

Kiti olimpinėse žaidynėse dalyvavę imtynininkai yra Valdemaras Venckaitis, Ruslanas Vartanovas ir Svajūnas Adomaitis.

Moterų imtynių rungtyje arčiausiai olimpinio tikslo buvo Danutė Domikaitytė. 2016-ais metais Stambule vykusioje olimpinėje atrankoje Danutei iki kelialapio pritrūko tik vieno taško imtyje su norvege Signe Marie Fidje Store (3:4).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.