EUROLYGA 2023

Daug titulų iškovojęs paralimpietis K. Skučas siekia naujų tikslų

Paralimpinės rinktinės narys lengvaatletis Kęstutis Skučas sėkmingai pasirodė Dubajuje (JAE) vykusiose Didžiojo prizo varžybose ir priartėjo prie vienos didžiausių savo svajonių karjeroje.

Pasiekti dar geresnių rezultatų Dubajuje K.Skučui sutrukdė rankos trauma.<br>LPK nuotr.
Pasiekti dar geresnių rezultatų Dubajuje K.Skučui sutrukdė rankos trauma.<br>LPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2021, 11:29 AM, atnaujinta Mar 20, 2021, 11:29 AM

Lietuvos sporto universiteto (LSU) docentas K.Skučas 400 metrų vežimėlių lenktynėse užėmė 2-ąją vietą. Kauniečio laikas – 1 minutė 10,72 sekundės.

54 metų kaunietis vežimėlių lenktynėse 2018 metų Europos čempionate iškovojo auksą ir sidabrą, sportininkas dar mėto diską.

Šie metai Lietuvos paralimpinės rinktinės lengvaatlečiams išsiskiria itin svarbių varžybų gausa, o apogėjumi turėtų tapti Japonijos sostinėje Tokijuje vasaros pabaigoje vyksiančios paralimpinės žaidynės.

„Galutiniu rezultatu likau patenkintas, nes reikia įvertinti aplinkybę, kad lenktyniavau traumuotas“, – po varžybų atskleidė K.Skučas.

Pasak sportininko, nuvažiavęs maždaug 100 metrų jis jautė tokį aštrų skausmą, kad tiesiog negalėjo pakelti rankos. Vis dėlto kaunietis sėkmingai pasiekė finišą, o jo rezultatas užtikrino vietą ant nugalėtojų pakylos.

Lenktynininkas baiminosi, kad trauma gali pakenkti kitiems jo startams šį sezoną, tačiau dabar jau galima spėti, kad pasekmės nebus ilgalaikės.

„Rankos funkcijos baigia atsigauti, vėl pradedu treniruotis“, – pasakojo lengvaatletis.

Ilsėtis K.Skučui nebus laiko, nes jau gegužės mėnesį jis ketina dalyvauti Šveicarijoje vyksiančiame Didžiojo prizo varžybų etape.

„Jose paprastai dalyvauja visi pajėgiausi sportininkai, lenktyniaujama itin greitoje trasoje“, – pasakojo lengvaatletis.

Daugiausia nerimo jam kelia karantino apribojimai ir nuolat besikeičiantys reikalavimai, kurie gali gerokai apsunkinti kelionę į Šveicariją. Kita vertus, išvyka į Dubajų šįkart nebuvo sudėtinga, nemalonių trukdžių pavyko išvengti.

Birželio mėnesį K.Skučas kartu su visa Lietuvos lengvaatlečių komanda dalyvaus Lenkijoje vyksiančiame Europos čempionate. Po jo paaiškės, kurie sportininkai bus pakviesti į paralimpines žaidynes.

„Žinoma, norėčiau dalyvauti tokiame renginyje ir ruošiuosi pasirodymui žaidynėse“, -- tikino K.Skučas.

Kol kas jis neturi oficialaus patvirtinimo dėl dalyvavimo žaidynėse, tačiau turimų reitingo taškų turėtų užtekti pakliūti į laimingųjų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.