EUROLYGA 2023

Moterų rankinio rinktinės treneris: pralaimėto mūšio nesureikšminame, svarbiausia lemiamos rungtynės

Lietuvos moterų rankinio rinktinė sekmadienį Šiaurės Makedonijoje žais lemiamas pasaulio čempionato pirmojo atrankos etapo rungtynes su Islandija.

 Lietuvos rankininkės stoja į lemiamą mūšį.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
 Lietuvos rankininkės stoja į lemiamą mūšį.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
 Lietuvos rankininkės stoja į lemiamą mūšį.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
 Lietuvos rankininkės stoja į lemiamą mūšį.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-21 15:00

Kol kas Lietuvos komanda per du sužaistus mačus yra iškovojusi vieną pergalę ir kelią į kitą atrankos etapą atvertų tik laimėjimas prieš islandes.

Prieš lemiamas rungtynes su Islandija vyriausiasis rinktinės treneris Karolis Kaladinskas teigė, kad mače su Š.Makedonija lyderės šiek tiek buvo ilsinamos.

„Situacija yra darbinė. Nelabai sureikšminame pralaimėjimo makedonėms, kadangi bet kokiu atveju šio vakaro rungtynės būtų lemiamos. Net ir pergalės atveju vakar, šiandien dar nebūtumėme ramūs, kadangi tada būtumėme įsivėlę į įvarčių skaičiavimus“, – kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris.

Islandijos rinktinė pirmąją varžybų dieną 17:24 nusileido makedonėms, o šeštadienį 31:19 nesunkiai nugalėjo Graikijos rinktinę. Tokios solidžios būsimų varžovių pergalės K.Kaladinskas per daug nesureikšmino.

„Graikės, suvokdamos pralaimėjimo mums kainą, naudojo kitą rotaciją – jų pagrindinės žaidėjos žaidė tik pusę rungtynių. Prieš mus tos pačios žaidėjos rungtyniavo visas 60 minučių“, – konstatavo K.Kaladinskas.

Lietuvos rinktinė dėl traumos pirmosiose rungtynėse neteko Aušros Šponės, o prieš pat kelionę treniruotės metu susižeidė Martyna Vaitkutė, kuri liko Lietuvoje. Dar labiau susitraukus komandos rotacijai, anot trenerio, svarbu išlaikyti žaidėjas šviežias lemiamam mačui.

„Mes nuėmėme rytines treniruotes. Vietoje jų merginos turi tiesiog pasivaikščiojimą. Reikia šiek tiek pravėdinti galvas. Stengiamės neduoti krūvio fiziškai, o daugiau ruoštis taktiškai. Turėjome rytinį pokalbį ir vakare dar kartą kalbėsimės apie islandžių žaidimą. Ta rotacija, kurią turime yra natūrali, mes spaudžiamės ir labai esu patenkintas mūsų mediko darbu, kadangi žaidėjos yra šviežios“, – kalbėjo treneris.

Lietuvos ir Islandijos rinktinių rungtynės sekmadienį startuos 20.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.