EUROLYGA 2023

Olimpinis vicečempionas nuteistas dėl bandymo įvežti šimto milijonų vertės kokaino kontrabandos

Olimpinis vičempionas Australijos baidarininkas kartu su broliu nuteisti už bandymą įvežti kokaino už 200 milijonų Australijos dolerių (109 mln. eurų).

Australijos baidarininkas nuteistas už kontrabandą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Australijos baidarininkas nuteistas už kontrabandą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 5:36 PM

Kaip skelbia „BBC News“, Nathanas ir Dru Baggaley bus nuteisti vėliau šį mėnesį. Nei vienas kaltės nepripažįsta.

2018-aisiais metais Dru kartu su kitu vyru – Anthony Draperiu buvo suimti po dramatiškų policijos gaudynių jūroje. Pareigūnams tada prireikė net karinių oro ir vandens pajėgų pagalbos.

Vyrai 2018-ųjų birželio mėn. surengė 11 val. trukusią kelionę iki iš užsienio atvykusio laivo, kuris gabeno narkotikus. Jie buvo pastebėti žvaglybos lėktuvo ir sekami jūrų laivyno karių. Filmuota medžiaga buvo užfiksuota, kaip Olimpinio vicečempiono brolis išmetė narkotikų pakuotes už borto, kol jo bendrininkas bandė pasprukti.

Visgi vyrai vėliau buvo sučiupti pakrantės policijos.

Dru teigia manantis, kad renka tabaką, o ne kokainą. Taip pat sako, jog A.Draperis jį pagrobė bei privertė keliauti kartu grasindamas jo šeimai, jei nepadės įvykdyti nusikaltimo.

A.Draperis turi kitokią versiją. Jis pasakoja, kad būtent D.Baggaley jį nusamdė būti valties vairuotoju bei pasakė, kad jų tikslas paimti marihuaną, o ne kitus narkotikus. A.Draperis šių metų pradžioje pripažino kaltę, o jo nuosprendis buvo sumažintas už parodymus prieš brolius Baggaley.

Prokurorai teigia, kad du olimpinius sidabro medalius Atėnuose iškovojęs N.Baggaley buvo įsitraukęs į nusikaltimo planavimą. Jis prisidėjo prie valties su reikalinga navigacijos sistema pirkimo. Pats buvęs pasaulio čempionas sako, kad valtis buvo pirkta už brolio pinigus, kuris jam teigė, kad valtį naudos banginio stebėjimo verslui įsteigti.

Tai jau ne pirmas kartas, kai abu broliai apkaltinami narkotikų gabenimu. Anksčiau jie buvo nuteisti už dalyvavimą haliucinogeninius narkotikus gaminančioje grupuotėje. „ABC news“ skelbia, kad abu vyrai gali būti nuteisti kalėjimui iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.