EUROLYGA 2023

Europos čempionate sidabrą iškovojusios D. Karalienė ir M. Valčiukaitė: „Visada gali būti geriau“

„Valio, valio, valio, – džiaugėsi Europos irklavimo čempionato sidabro medalį rankoje laikydama Donata Karalienė. – Bet visada gali būti geriau“.

D.Karalienė ir M.Valčiukaitė.<br>V.Dranginio nuotr.
D.Karalienė ir M.Valčiukaitė.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2021, 5:16 PM

Varezėje (Italija) vykusio Europos čempionato moterų porinių dviviečių finale Milda Valčiukaitė ir D.Karalienė nusileido tik Rumunijos irkluotojoms. Čempionės Nicoleta-Ancuta Bodnar ir Simona Geanina Radis distanciją įveikė per 06:49.84. Lietuvės nuo varžovių atsiliko pusketvirtos sekundės. Bronza pasipuošė Didžiosios Britanijos įgula Holly Nixon ir Saskia Budgett.

„Matome, kur galėtume patobulėti, tačiau pirmąjį savo varžybinį startą vertiname gerai, – sakė po trejų metų pertraukos į didįjį sportą sugrįžusi D.Karalienė. – Emocijos užliejo per apdovanojimų ceremoniją, kuri buvo ganėtinai neįprasta – medalius užkabinome viena kitai pačios, atstumo reikėjo laikytis. Gal visų taisyklių sekimas kiek išblaškė tas džiugias emocijas“.

Keturis mėnesius vėl kartu valtyje sėdinčios sportininkės, iškovojusios bronzos medalius Rio de Žaneiro olimpinės žaidynėse, neslepia: „Tikėjomės pakovoti dėl medalių dar prieš išvykdamos į pirmenybes“.

„Tačiau buvo sunku spėlioti, kol nestartavome vėl kartu. Negalėjome įvertinti konkurenčių bei savo sportinės formos, – kalbėjo D.Karalienė. – Treniruotėse matėme, kad esame ganėtinai greitos, bet reikėjo sulaukti varžybų, kad sužinotume, kaip atrodome tarp kitų. Šis sidabro medalis – tai patvirtinimas, kad galime. Jis suteiks mums daugiau pasitikėjimo savimi. Į ateitį žvelgiame tikrai labai pozityviai“.

Finale startavusi vyrų porinė keturvietė, kurią irklavo Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys distanciją įveikė per 05:53.53 ir pirmenybėse užėmė šeštą vietą.

Dešimtą vietą Europos pirmenybėse užėmė moterų vienvietę B finale irklavusi Viktorija Senkutė. Finišą sekmadienį irkluotoja pasiekė per 08:07.59 ir buvo ketvirta.

Pavienę keturvietę B finale irklavę Povilas, Domantas ir Dovydas Stankūnai bei Mantas Juškevičius finišo liniją kirto penkti. Distanciją įgula įveikė per 06:10.41. Galutinė pozicija čempionate – 11 vieta.

C finale vyrų vienvietę irklavęs Armandas Kelmelis distanciją įveikė per 07:14.46 ir finišo liniją kirto penktas. Europos pirmenybėse jis užėmė 17 vietą.

Priminsime, kad dėl sveikatos problemų anksčiau laiko iš varžybų pasitraukė parairkluotojas Augustas Navickas ir porinės dvivietės įgula – Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter.

Vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Keblys, paprašytas įvertinti komandos pasirodymą Europos pirmenybėse, teigė, kad drąsiai galima rašyti septynetą.

„Merginų porinė dvivietė – puikiai, vaikinų pavienė keturvietė irgi neblogai kaunasi, porinė keturvietė prasčiau, o vyrų porinė dvivietė... Prastokai, – sakė K.Keblys. – Europos čempionatas uždavė nemažai namų darbų, bet susitvarkysime“.

Sulaukęs klausimo apie vyrų porinę keturvietę, treneris atsiduso.

„Visą čempionatą nešlubavome, viskas atrodė neblogai, tačiau finale viskas subyrėjo. Kalbame apie techniką, nes fiziškai viskas yra labai gerai, – sakė treneris. – Turėjome neblogus greičius ir treniruočių stovykloje, o dabar – ne kažką. Kalbėjome su vaikinais, sutarėme, kad turime techninių spragų. Manau, kad tikrai spėsime viską susitvarkyti iki olimpinės atrankos. Panikos nėra, bet padirbėti bus kur“.

Jau balandžio pabaigoje kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes turinčios įgulos (vyrų vienvietė, ir porinės dvivietės) keliaus pasitikrinti pajėgumo į Pasaulio taurės I-ąjį etapą, o gegužės viduryje, greičiausiai, trys įgulos (moterų vienvietė, ir vyrų pavienė bei porinė keturvietės) vyks varžytis dėl olimpinių kelialapių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.