EUROLYGA 2023

Lietuvos badmintonas verčia naują puslapį – sukurta Nacionalinė badmintono lyga

Šį savaitgalį Druskininkuose startuoja Lietuvos nacionalinė badmintono lyga, kurioje pajėgumą sieks išsiaiškinti badmintono klubai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Kretingos. Lygą organizuoja Lietuvos badmintono federacija (LBF).

NBL startuos Druskininkuose.<br> S.Stravinsko nuotr.
NBL startuos Druskininkuose.<br> S.Stravinsko nuotr.
NBL startuos Druskininkuose.
NBL startuos Druskininkuose.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-14 09:39

„Norime skatinti geriausius Lietuvos badmintono klubus ir žaidėjus dažniau varžytis tarpusavyje, kurti komandinę dvasią, o Lietuvos žmonėms suteikti galimybę dažniau matyti mūsų badmintono žaidėjus ir pamilti šią sporto šaką. Nacionalinė badmintono lyga, kuri pakeis iki šiol vykusius vienos dienos komandinius čempionatus, taps tokiu traukos centru, norintiems pradėti aktyviau sportuoti badmintoną ir atves į šią sporto šaką daugiau vaikų – ateities čempionų“, – sakė Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas.

NBL transliacijas bus galima stebėti LBF Youtube kanale, o kai tik leis pandeminė situacija, badmintono fanai bus kviečiami lygos varžybas stebėti ir gyvai – juolab kad NBL varžybos vyks ne tik Druskininkuose, bet ir Kaune, Tauragėje ir Palangoje.

LBF Trenerių tarybos pirmininkas Kęstutis Navickas tikisi, kad NBL sukurta sportinė konkurencija paskatins Lietuvos badmintono klubus tobulėti.

„Esu žaidęs skirtinguose badmintono klubuose Vokietijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Danijoje. Tai ypatingas jausmas. Badmintonas – individualus sportas, bet žaisdamas už klubą jautiesi komandos dalimi, turi savo komandos išskirtinumą, šūkius, aprangas, tradicijas. Tai skatina bendruomeniškumo jausmą ne vien aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Užsienio šalių lygų pavyzdžiai rodo, kad badmintono lygos pritraukia daug dėmesio, prisideda prie badmintono populiarinimo ir žaidėjų meistriškumo kėlimo“, – teigė K. Navickas, geriausias Lietuvos badmintono žaidėjas.

NBL dalyviai: Klaipėdos badmintono klubas, Kęstučio Navicko badmintono akademija (Vilnius), „BK Smešas“ (Kretinga), „LSK Makabi – Badminton Virus“ (Vilnius), Tauragės „Volanas“, Kretingos „Betono zona“.

Pavasario NBL sezonas tęsis pusantro mėnesio, finalo varžybos vyks gegužės 29 d. Kaune (PC „Mega“ esančiame „VS-Fitness“ Badmintono centre).

NBL čempionai kartu su titulu įgis teisę atstovauti Lietuvai Europos badmintono klubiniame čempionate, kuris šiais metais vyks Balstogėje birželio 21-25 dienomis.

NBL debiutuoja Druskininkų sportininkų rengimo centre balandžio 18 d. Tai naujas visus tarptautinius standartus atitinkantis sporto kompleksas, kurio kortus praėjusią savaitę išbandė visų amžiaus grupių Lietuvos badmintono rinktinių žaidėjai ir būsimieji šio savaitgalio čempionatų dalyviai. Šį savaitgalį Druskininkuose taip pat vyks RSL Lietuvos jaunimo (U19) ir jaunučių (U13) asmeniniai čempionatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.