EUROLYGA 2023

Tokijo žaidynėse – ir negailestingos taisyklės: už pažeidimus gali išmesti sportininkus

Iki Tokijo olimpinių žaidynių likus mažiau nei 100 dienų ryškėja vis griežtesnis didžiausio sporto renginio pasaulyje protokolas. Iš praėjusių metų į 2021-uosius perkeltų žaidynių organizatoriai stengiasi sukurti planą, kuris padėtų išvengti COVID-19 protrūkių.

Tokijo žaidynių elgesio protokolas keičiasi nuolat.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynių elgesio protokolas keičiasi nuolat.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2021, 12:31 PM

Jau dabar žinoma, kad į Japoniją negalės atvykti sporto sirgaliai iš kitų šalių, pakeistas ir olimpinio deglo maršrutas.

Tačiau pasak „Reuters“, žaidynių taisyklėse yra dar daug klaustukų, o olimpiadą dengia nežinomybės debesys.

Mistika išlieka ir gyvenimas olimpiniame sportininkų kaimelyje. Organizatoriai ruošia itin griežtą veiksmų protokolą ir jau šiandieną aišku, kad sportininkai negalės taip gerai pažinti šalies, kaip per ankstesnes olimpiadas.

„Reuters“ žiniomis, taisykles pažeidę olimpiečiai gali būti šalinami iš žaidynių.

Pirminiame taisyklių variante sportininkams draudžiama lankytis parduotuvėse ir restoranuose. Tai padarę sportininkai bus priversti palikti ir olimpinį kaimelį.

Japonijos naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, kad sportininkams bus galima iš olimpinio kaimelio keliauti tik į tas arenas, kuriose jie varžysis. Į kitas vietas jiems patekti bus draudžiama.

Atletai taip pat negalės keliauti viešuoju transporto, nebent gautų specialų leidimą.

„Situacija nuolat keičiasi. Per pastaruosius kelis mėnesius koronaviruso situacijos pokyčiai buvo didžiuliai. Ir viskas keisis toliau. Labai sunku tęsti pasiruošimą, kai nežinai, kas laukia“, – „Reuters“ sakė organizacinio komiteto atstovas Hidemasa Nakamura.

Vis dar nėra aišku, kiek žiūrovų bus įleidžiama per olimpines žaidynes. Pasak „Reuters“, Japonijoje COVID-19 atvejų skaičius sparčiai auga, o ekspertams kelia nerimą prognozuojamas „sprogimas“.

„Kyodo News“ pranešė, kad organizacinis komitetas ieško papildomo viešbučio, į kurį būtų perkeliami COVID-19 užsikrėtę sportininkai.

Šią savaitę įtakingas Japonijos politikas Toshihiro Nikai paragino šalį nebegalvoti apie žaidynes ir jas atšaukti.

„Jei infekcija plis dėl olimpiados, tai nežinau, kam ta olimpiada“, – pridūrė Liberalų demokratų partijos generalinis sekretorius T. Nikai.

Tokijo olimpinės žaidynės praisdės liepos 23 dieną ir baigsis rugpjūčio 8-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.