EUROLYGA 2023

Per olimpiadas bus draudžiama priklaupti ant kelio ir kelti kumštį į viršų

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) per ateinančias 2021-ųjų vasaros žaidynes Tokijuje ir 2022 metų žiemos olimpiadą Pekine uždraudė visiems dalyviams, komandų nariams, sportininkus palaikančiam personalui priklaupti ant kelio ir kelti kumštį į viršų, solidarizuojantis su judėjimu „Black Lives Matter“. Tai bus draudžiama daryti per varžybas ar apdovanojant medaliais atletus.

Išpopuliarėjo judėjimas „Back Live Matter“ bus draudžiama olimpiadoje.<br> Reures/Scanpix.com nuotr.
Išpopuliarėjo judėjimas „Back Live Matter“ bus draudžiama olimpiadoje.<br> Reures/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 6:13 PM

Politinės, religinė ar rasinės propagandos apraiškos draudžiamos olimpinėse varžybose pagal 50-ąjį Tarptautinio olimpinio komiteto Chartijos punktą.

„Black Lives Matter“ judėjimo atstovai pastaruoju metu atakavo prašymais Olimpinį komitetą peržiūrėti šį Chartijos punktą, tačiau trečiadienį buvo oficialiai pranešta, jog jis lieka be pakitimų.

Kaip teigė IOC, ji įvykdė 3547 sportininkų apklausą ir net dvi trečiosios atletų pasisakė už tai, kad per olimpiadą nebūtų jokių protestų akcijų ar solidarizavimusi su judėjimais.

IOC Sportininkų komisija taip pat rekomendavo Tarptautiniam olimpiniam komitetui palikti nepakitusią 50-ąją taisyklę, o Vykdomasis komitetas šį siūlymą tenkino.

„Daugelis apklausoje dalyvavusių sportininkų yra įsitikinę, kad yra perdėta reikšti tik savo asmenines pažiūras per žaidynių atidarymą, varžybose ar per apdovanojimus“, – rašoma IOC pranešime.

Už Chartijos taisyklių pažeidimus yra numatomos sankcijos, kurios bus patikslintos greitu laiku bei bus taikomos priklausomai nuo kiekvieno įvykio aktualumo.

Tokijo žaidynės del koronaviruso pandemijos iš 2020 metų perkeltos į 2021-ųjų liepos 23-rugpjūčio 8 dienas, o Pekino olimpiada įvykti turi 2022 metų vasario 4-20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.