EUROLYGA 2023

Lietuvos stalo tenisininkėms nepavyko iškovoti olimpinių kelialapių

Paskutiniame Tokijo olimpinių žaidynių stalo teniso varžybų atrankos turnyre lietuvėms nepavyko iškovoti olimpinių kelialapių. Portugalijoje vykusiame Europos zonos turnyre žaidė dvi Lietuvos stalo tenisininkės – trejų olimpinių žaidynių dalyvė ir daugkartinė Europos čempionė 44 metų Rūta Paškauskienė bei pasaulio jaunučių čempionato prizininkė 18-etė Kornelija Riliškytė.

 Rūta Paškauskienė nelaimėjo kelialapio į ketvirtąją olimpiadą.<br>ITTF.com nuotr. 
 Rūta Paškauskienė nelaimėjo kelialapio į ketvirtąją olimpiadą.<br>ITTF.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2021, 4:05 PM

Pasauliniame ITTF reitinge 246 vietą užimanti R. Paškauskienė grupių varžybose iškovojo dvi pergales, patyrė vieną pralaimėjimą ir grupėje užėmusi antrą vietą pateko į atkrintamąsias varžybas. Pirmame rate lietuvė 0:4 (7:11, 7:11, 9:11, 8:11) pralaimėjo italei Giorgiai Piccolin (ITTF-115). R. Paškauskienė nepateko į aštuntfinalį bei kovą tęsė pralaimėjusių žaidėjų grupėje.

Pirmame susitikime R. Paškauskienė 4:2 (5:11, 12:10, 11:9, 8:11, 11:5, 11:4) nugalėjo Ispanijai atstovaujančią Galią Dvorak (ITTF-77).

Aštuntfinalyje lietuvė susitiko su viena iš turnyro favoričių, ITTF reitinge 59 vietą užimančia ruse Jana Noskova. R. Paškauskienė laimėjo pirmą setą 11:8, tačiau vėliau keturis setus iš eilės stipresnė buvo varžovė 11:8, 13:11, 11:8, 11:7. Pralaimėjusi rezultatu 1:4 R. Paškauskienė pasitraukė iš kovos dėl olimpinių kelialapių. Iki tikslo jai trūko trijų pergalių.

„Turnyre sunkokai įsivažiavau ir žaidimas buvo kaip važiavimas kalneliais. Lemiamose kovose žaidimas jau buvo toks, kokio norėjau. Su G. Dvorak pajaučiau žaidimo ritmą ir lemiamus setus laimėjau įtikinamai. Gerai sekėsi ir susitikimo pradžia su J. Noskova.

Manau, kad lemiamu tapo trečias setas, kai galėjau perlaužti susitikimo eigą sau naudinga linkme. Bet lemiamais momentais pritrūko ir sėkmės, varžovė kelis kartus laimėjo kaip mes vadinam „nesąmoningus“ taškus, – teigė 1996 m. Atlantos, 2000 m. Sidnėjaus ir 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse žaidusi R. Paškauskienė. – Labai gaila, kad nepavyko iškovoti olimpinio kelialapio.

Prieš turnyrą daug vilčių nedėjau, bet įsižaidus tikėjausi, kad galiu pasiekti tikslą. Atkrintamosiose varžybose mano kelyje nebuvo iš Kinijos kilusių stalo tenisininkių, bet dabar visi moka žaisti ir lengvų varžovų tokiame turnyre nebūna.“

K. Riliškytė (ITTF-323) grupių varžybose iškovojo vieną pergalę, patyrė du pralaimėjimus ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Iš viso Europos zonos atrankos turnyre išdalinti 9 kelialapiai – 4 moterų ir 5 vyrų varžybose.

Tokijo olimpinėse žaidynėse iš viso žais 172 stalo tenisininkai ir tenisininkės penkiose rungtyse – vyrų ir moterų vienetų, vyrų ir moterų komandų bei mišrių dvejetų varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.