EUROLYGA 2023

Esporto CS:GO komentatorius L. Čekavičius: „Teams Challenge“ pasižymės intriguojančia įtampa“

Jau gegužės 3 dieną startuos naujas komandinis esporto turnyras – „CS:GO Teams Challenge“. Jis pasižymės didelės – mažiausiai 4200 eurų – vertės priziniu fondu.

 L.Čekavičius
 L.Čekavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 12:27 PM

Registruotis į šį turnyrą kviečiamos draugų, įmonių, organizacijų, bendruomenių komandos. Jų kiekis nėra ribojamas. Vienintelis apribojimas – turnyre galės varžytis tik asmenys nuo 15 metų.

Komanda turi būti sudaryta iš penkių narių, galima turėti ir du pakaitinius žaidėjus. Gegužės 3 dieną vyks kvalifikacinės varžybos, gegužės 6 dieną – pusfinaliai, gegužės 8 dieną – finalai. Kvalifikacinėse varžybose iki pusfinalių visi žaidimai bus žaidžiami Bo1 principu (iki pirmos pergalės), o pusfinaliai ir finalai vyks Bo3 principu (iki dviejų pergalių).

Profesionalus CS:GO komentatorius Laisvūnas Čekavičius teigia, kad komandinės akistatos yra įdomios tuo, kad daug ką lemia ne tik asmeniniai gabumai, bet ir ekipų komplektacija.

„Kaip ir bet kokiame esporto renginyje, norint laimėti, reikia parodyti aukštesnį meistriškumo laipsnį nei tavo varžovai – tiek kiekvienam atskiram komandos nariui, tiek visai komandai kaip vienetui. Žinoma, kuo mažesnis šis meistriškumo skirtumas tarp dviejų komandų, tuo didesnis tampa fortūnos faktorius – todėl CS:GO ir yra smagus žaidimas žiūrovams, nes visuomet yra išlaikoma įtampa, kuomet visą varžybų eigą gali pakeisti vienas, iš pirmos pažiūros, minimalus epizodas. Tai itin preciziškas žaidimas ir, manau, būtent šiais atkaklumo bei intriguojančios įtampos faktoriais pasižymės „Teams Challenge“ turnyras“, – kalbėjo L. Čekavičius.

Jau dabar aišku, kad turnyre dalyvaus ir nemažai žinomų Lietuvos esporto CS:GO žaidėjų, kurie atstovaus skirtingoms komandoms. O tai žada didelę intrigą, nes vienas geras žaidėjo pasirodymas gali lemti labai daug.

„Kadangi šiame turnyre susirinks vieni stipriausių žaidėjų Lietuvoje, jie su savimi atsineš rimtą individualų bagažą, tad šiuo atveju individualus pasiruošimas galėtų reikštis apšilimu. Reikia pripažinti, kad nemaža dalis šio turnyro komandų yra sudarytos iš naujai susibūrusių vienetų, tačiau jų sudėtys pilnos patyrusių žaidėjų. Taigi, atsižvelgiant į kontekstą, manau, kad individualūs pasirodymai turės svarbesnę reikšmę nei komandinis pasiruošimas“, – mintimis dalinosi L. Čekavičius.

Jau užsiregistravusių komandų sąraše galima pamatyti ir pavadinimus ekipų, kurios varžėsi praėjusį savaitgalį finišavusiame pirmajame „CS:GO Schools Challenge“ turnyre. Finalinį mačą komentavęs L. Čekavičius sako, kad moksleivių žaidimo lygis iš tiesų buvo labai aukštas. Taigi, bus įdomu pamatyti, ar moksleiviai sugebės mesti iššūkį elitinėms suaugusių komandoms.

„Kadangi CS:GO komentuoju jau penkerius metus ir per tą laikotarpį teko stebėti įvairių Lietuvos, Baltijos ar tarptautinio masto turnyrus, galiu drąsiai teigti, kad šios moksleivių kovos išsiskyrė aukšta kokybe.

Tai yra, ko gero, pačios lietuviškos scenos sustiprėjimo išdava. Jaunieji žaidėjai patobulėjo tiek individualiai, tiek komandiškai – jie sugebėjo demonstruoti geresnį taiklumą, vikresnę koordinaciją ir produktyvesnę komunikaciją“, – pasakojo žaidimo ekspertas.

„CS:GO Teams Challenge“ turnyro pirmos vietos nugalėtojai galės džiaugtis 1000 eurų piniginiu prizu ir „Topo centro“ 600 eurų vertės daiktiniais prizais. Prizinį fondą išsidalins keturios stipriausios komandos.

Geriausias finalo žaidėjas bus apdovanotas „Topo centro“ įsteigtu 300 eurų vertės daiktiniu prizu.

„Turnyrai Lietuvoje pasižymi lyderių atradimais. Kadangi „Teams Challenge“ turnyro metu susirinks daug panašaus lygio žaidėjų, bus įdomu pamatyti, kas sužibės šįkart“, – kalbėjo L. Čekavičius.

Pusfinalius ir finalą bus galima stebėti „Twitch“ platformoje. Intriguojančių finalų transliacijas padės stebėti pats L. Čekavičius.

Nors artėjantis turnyras bus aukšto lygio, tai puiki galimybė išmėginti jėgas ir naujoms ekipoms bei visiems vieno populiariausio pasaulyje CS:GO žaidimo mėgėjams. Kvalifikacijoje burtai gali lemti panašaus lygio varžovus, o tai tuo pačiu atneštų papildomo azarto.

„Kaip ir minėjau, tai žaidimas, kuris vis aukštesniame lygyje reikalauja vis didesnio preciziškumo. Žaidimas gali būti nulemtas milisekundžių ir kai kuriais atvejais fortūnos.

Komunikabilumas, greita reakcija, vikri koordinacija, kritinis mąstymas, gebėjimas greitai adaptuotis į situaciją – tai, manau, yra svarbiausios savybės šiam žaidimui“, – pridūrė L. Čekavičius.

Dalyvavimas turnyre mokamas. Kaina komandai siekia 50 eurų. Būtina įsigyti bilietą per „Paysera“ mokėjimo sistemą ir užregistruoti komandą iki gegužės 2 dienos per FACEIT platformą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.