EUROLYGA 2023

Į UFC narvą žengs šešerius metus nepralaimintis čekas

11 pergalių iš eilės. Taip įspūdingai MMA (Mišrių kovos menų) varžybose kaunasi Čekijos sportininkas Jiri Prochazka. Šį savaitgalį Las Vegase jo laukia rimčiausias karjeros išbandymas – mūšis su amerikiečiu Dominicku Reyesu.

Smūgiuoja amerikietis Dominickas Reyesas.<br> AFP/Scanpix.com. nuotr.
Smūgiuoja amerikietis Dominickas Reyesas.<br> AFP/Scanpix.com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 2:14 PM

Tai bus intriguojanti pussunkio svorio kategorijos (iki 93 kg) akistata. Tiesioginė transliacija iš JAV per „TV3 Sport 2“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ prasidės gegužės 2-ąją, sekmadienį, 5 val. Iš pradžių bus parodytos penkios įžanginės kovos.

31 metų 193 cm ūgio D. Reyesas jau yra dukart grūmęsis dėl pasaulio čempiono titulo, bet abusyk patyrė nesėkmes. 2020 metų vasarį nusileido amerikiečiui Jonui Jonesui, o rugsėjį – dabartiniam čempionui lenkui Janui Blachowicziui.

D. Reyesas narve pasirodys pirmą kartą po šių dviejų nesėkmių iš eilės. Tai vieninteliai jo pralaimėjimai karjeroje MMA turnyruose.

Prieš tai amerikietis šventė 12 pergalių iš eilės (7 nokautai). D. Reyesas UFC pussunkio svorio kategorijos reitinge užima trečiąją vietą. Beje, amerikietis anksčiau aktyviai žaidė amerikietiškąjį futbolą ir svajojo žaisti NFL (Nacionalinėje futbolo lygoje).

28-erių 191 cm J. Prochazka paskutinį kartą MMA kovą pralaimėjo 2015 metų gruodį, kai neatsilaikė prieš JAV atstovą Muhammedą Lawalį. Paskui čekas klupdė vieną varžovą po kito. Tiesa, J. Prochazka į UFC perėjo tik pernai sausį ir šioje prestižinėje organizacijoje kovėsi tik kartą – pernai liepą nokautavo šveicarą Volkaną Oezdemirą.

D. Reyesas UFC varžybose turi kur kas daugiau patirties. Jis su šia organizacija sutartį pasirašė 2017-aisiais. Amerikiečiui tai bus devintoji UFC kova.

MMA varžybose Čekijos sportininkas dabar yra nokautavęs devynis oponentus iš eilės. UFC pussunkio svorio kategorijos reitinge jis yra penktas.

2015 metų kovą J. Prochazka pirmajame raunde nokautavo Lietuvos atstovą Roką Stambrauską. Čeko sąskaitoje MMA – 27 pergalės, 3 pralaimėjimai. Jis į nokautą pasiuntė net 24 oponentus. Labai galingu smūgiu pasižymi ir J. Prochazkos priešininkas D. Reyesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.