EUROLYGA 2023

M. Valčiukaitė ir D. Karalienė pasaulio taurės etape laimėjo trijų įgulų lenktynes: „Gerai, kad bent tiek buvo“

„Kiek neįprasta, – prisipažino pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo varžybose kartu su Donata Karaliene aukso medalį iškovojusi Milda Valčiukaitė. – Iš pradžių buvo užsiregistravusios keturios moterų porinių dviviečių įgulos, vėliau liko tik trys.“

 M.Valčiukaitė ir D.Karalienė.<br> LIF nuotr.
 M.Valčiukaitė ir D.Karalienė.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lif.lt

2021-05-01 21:01, atnaujinta 2021-05-01 21:03

Pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo varžybų finale šeštadienį mūsų šalies porinė dvivietė distanciją įveikė per 06:50.46. Sidabrą iškovojo prancūzės (06:58.12), trečios buvo vengrės (07:15.23).

„Džiaugiamės, kad bent jau tos trys įgulos buvo – jei būtume likusios vienos, tikrai nebūtume startavusios, – sakė M.Valčiukaitė. – Bet prieš pat startą pagalvojome, kad jokio skirtumo nėra, ar varžosi trys įgulos, ar trisdešimt, nes startinis jaudulys visiškai toks pat“.

M.Valčiukaitė teigė, kad varžybose norėjosi padaryti viską, ką galima buvo padaryti geriausiai.

„Varėme maksimaliai… Gal kitiems iš šono gali pasirodyti, kad nėra rimta varžytis su dar keliomis įgulomis. O mums tai buvo įprastos varžybos – tik mažiau startų, mažiau įgulų“.

Tai antrasis įgulos startas tarptautinėse varžybose po to, kai į didįjį sportą sugrįžo D.Karalienė.

Balandžio 11 d. moterų dvivietė Europos čempionate pasipuošė sidabro medaliais.

„Po truputį tobulėjame, dabar mums reikia kuo daugiau startų varžybose, – sakė M.Valčiukaitė. – Kol kas dar nekalbėjome su treneriu, tačiau tikiuosi, kad kiekvienas startas, kiekvienos varžybos mums atneša kažką gero“.

Pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo varžybose vienvietėmis valtimis startavo ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Saulius Ritteris bei Mindaugas Griškonis.

Irkluotojams labai skirtingai susiklostė pusfinaliai, todėl M.Griškoniui teko varžytis B finale, o S.Ritteris vakarop startavo A finale.

M.Griškonis laimėjo B finalą. Distanciją jis įveikė per 06:54.39, antras liko Slovėnijos irkluotojas Rajko Hrvat, atsilikęs nuo lietuvio beveik septyniomis sekundėmis.

A finale S.Ritteris distanciją įveikė per 07:02.13 ir finišo liniją kirto ketvirtas. Auksą iškovojo Vokietijos sportininkas Oliveris Zeidleris (06:49.78), sidabru pasipuošė norvegas Kjetilas Borchas (06:54.29), trečias buvo kroatas Damiras Martinas (06:55.37).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.