EUROLYGA 2023

Ilgiau nei metus varžybų badą kentę paralimpiniai čempionai grįžta į aikštę

Dėl pasaulį krečiančios COVID-19 pandemijos daugiau nei metus, nuo praėjusių metų vasario, oficialių rungtynių nežaidusi Lietuvos golbolo rinktinė grįžta į aikštę. Rio de Žaneiro paralimpiniai čempionai dalyvauja šį penktadienį startavusiame turnyre Vokietijoje, Rostoko mieste.

Valdo Gecevičiaus treniruojama Lietuvos ekipa trijų dienų turnyre išmėgins jėgas su Ispanijos ir Lenkijos rinktinėmis.<br>Julie Laramie Photography nuotr.
Valdo Gecevičiaus treniruojama Lietuvos ekipa trijų dienų turnyre išmėgins jėgas su Ispanijos ir Lenkijos rinktinėmis.<br>Julie Laramie Photography nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-07 14:39

Valdo Gecevičiaus treniruojama Lietuvos ekipa trijų dienų turnyre išmėgins jėgas su Ispanijos ir Lenkijos rinktinėmis, RGC Hansa klubu iš Vokietijos ir Goalball Aarhus klubu iš Danijos.

„Šis turnyras – tikra šventė ir man, ir žaidėjams. Vyrai per tą laiką dirbo iš širdies kiek galėjo. Aišku, tai daugiau buvo formos palaikymas, nes nebuvo kam ruoštis, kai turnyrus atšaukė ar nukėlė vėlesniam laikui. Pagaliau mes dalyvaujame turnyre, kuriame žaisime ne tarpusavyje, o su kitų šalių rinktinėmis ir klubais“, – pakilios nuotaikos komandos rūbinėje neslėpė rinktinės vairininkas V. Gecevičius.

„Jaučiasi toks jauduliukas, nes visą šį laiką žaidėme tik tarpusavyje, savo salėje, be tikrų priešininkų. Tai toks jaudylys ima, nes nežinome, kaip mes atrodome, kaip atrodo priešininkai. Tai toks pirmas kartas“, – turnyro Vokietijoje išvakarėse atvirai pasakojo paralimpinis čempionas Nerijus Montvydas.

V. Gecevičius pasakojo, kad komanda per pastaruosius metus iš padėties sukosi kaip įmanydama. Teko rungtyniauti tarpusavyje, net pasitelkdavo teisėjus, kad žaidybinės praktikos gautų visi.

Treneris neslėpė, kad turnyre Vokietijoje svarbiausia galvoti ne apie varžovus, o pasitikrinti, kur po tokios ilgos pertraukos yra jo treniruojama komanda, ką reikia taisyti ir gerinti lietuvių žaidime.

„Apie turnyro lygį kažką pasakyti sunku. Bus dvi vokiečių komandos, o Vokietija, kaip žinia, yra Europos čempionė. Yra ir kitos komandos. Manau, kad mums po tokios ilgos pauzės bet kokios tarptautinės varžybos yra labai svarbios, jose pamatysime savo pliusus ir minusus“, – dėstė V. Gecevičius.

Iki Tokijo paralimpinių žaidynių Lietuvos golbolo rinktinė planuoja dalyvauti keturiuose turnyruose, tarp jų trys organizuojami mūsų šalyje. Tai Trakų turnyras, Lietuvos čempionatas ir Lions turnyras.

„Finalinis mūsų tikslas yra Tokijo paralimpinės žaidynės, norime apginti titulą. Sunku pasakyti, ar užteks tų turnyrų, bet nestovėjome vietoje, darbas buvo darytas visus tuos praėjusius metus. O šie turnyrai bus daugiau skirti jėgų pasitikrinimui ir klaidų taisymui, priešininkų analizavimui“, – sakė N. Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.