EUROLYGA 2023

Titulą ginsianti Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė sužinojo varžovus Tokijo žaidynėse, bet gali tik spėlioti apie jų pajėgumą

Ištraukti Tokijo vasaros paralimpinių žaidynių golbolo turnyro burtai. Jie lėmė, kad prieš ketverius metus Rio de Žaneire iškovotą paralimpinės čempionės titulą ginsiančios Lietuvos vyrų nacionalinės komandos varžovės A grupėje bus Brazilijos, Alžyro, JAV ir Japonijos ekipos.

 Lietuviai gins titulą.<br> J.Laramie nuotr.
 Lietuviai gins titulą.<br> J.Laramie nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Gribauskas

May 11, 2021, 7:46 AM

B grupėje varžysis Vokietijos, Belgijos, Ukrainos, Kinijos ir Turkijos golbolininkai.

„Mūsų grupėje bus visos trys Rio de Žaneiro golbolo prizininkės – Lietuva, Brazilija ir JAV. Tai nemažai pasako. Aišku, visa tai buvo prieš ketverius metus, o gyvenime viskas keičiasi. Teoriškai žiūrint, galbūt A grupė šiek tiek stipresnė nei B grupė. Norint laimėti, reikia eiti aukštyn. Jeigu grupė stipresnė, tai kitame etape žaidi su teoriškai silpnesnėmis komandomis.

Vis tik čia yra dešimt apylygių pasaulinio lygio komandų. To nėra nė vienoje kitoje sporto šakoje. Kaip aš sakydavau, kad olimpinėse žaidynėse krepšinyje kokią Kiniją ar Pietų Korėją tu vis tiek apsiloši. O čia nėra nė vienos tokios silpnos komandos, kur tikrai žinai, kad pasiimsi tą taškelį“, – burtus įvertino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Gecevičius.

Prieš dvejus metus Lietuvos nacionalinės komandos vairininkas neabejoja, kad problemų pajėgios sukurti ne tik pripažintos lyderės Brazilija ir JAV, bet ir šeimininkė Japonija, o galbūt ir Alžyras.

„Su japonais buvome susitikę prieš pusantrų metų treniruočių stovykloje Japonijoje. Jie labai rimtai ten treniravosi ir aš mačiau, kad jie skyrė tam didelį dėmesį. O per tiek laiko tai bet ką gali išmokti žaisti, tai tikrai jie bus rimti varžovai. Apie Alžyrą informaciją reikės rinkti, nes man nėra tekę su jais susidurti“, – pasakojo mūsų šalies komandos vairininkas V. Gecevičius.

Pasak V. Gecevičiaus, būtent informacijos rinkimas apie būsimus varžovus bus sunkiausia užduotis, nes per COVID-19 pandemiją komandos beveik nedalyvauja tarptautiniuose turnyruose.

„Su informacija bus sunku. Na, amerikiečiai gegužės pabaigoje dalyvaus turnyre Trakuose, tai juos mes pačiupinėsime. Be to, su jais esame žaidė paralimpinėje atrankoje, pažįstame juos. Su brazilais žaidėmė senokai, bet turime vaizdo įrašų, kaip ir amerikiečių. Apie japonus informacijos irgi kažkiek turime, tik apie Alžyrą kol kas nieko. Dėl informacijos bus sunku visiems“, – dėstė V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinė praėjusį savaitgalį pirmą kartą po 15 mėnesių pertraukos startavo tarptautiniame turnyre Rostoko mieste Vokietijoje. V. Gecevičiaus auklėtiniai laimėjo ketverias rungtynes iš penkių ir tik finale per pratęsimą 7:8 nusileido „RGC Hansa“ klubui, kurio žaidėjai sudaro Vokietijos ekipos pagrindą.

Su vokiečiais lietuviai šią savaitę sužais dar kelerias kontrolines rungtynes, o savaitgalį grįš namo ir tęs pasirengimą Tokijo paralimpinėms žaidynėms. Iki jų mūsų šalies rinktinė planuoja dalyvauti dar bent trijuose turnyruose, visi jie vyks Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.