EUROLYGA 2023

Tokijuje pateikta peticija dėl olimpiados atšaukimo

Likus 10 savaičių iki Tokijo olimpinių žaidynių aktyvistams paskelbus peticiją su daugiau nei 350 tūkst. parašų ją atšaukti, Japonijos vyriausybė, kaip tikimasi, penktadienį praplės dėl koronaviruso įvestą nepaprastąją padėtį.

 Tokijuje pateikta peticija dėl olimpiados atšaukimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tokijuje pateikta peticija dėl olimpiados atšaukimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 11:59 AM

Tokijuje ir keliose kitose teritorijose iki gegužės pabaigos galioja nepaprastosios padėties apribojimai, prie šių regionų penktadienį turėtų prisijungti dar trys – įskaitant šiaurinį Hokaido regioną, kuriame vyks olimpinis maratonas.

Nepaprastosios padėties priemonėmis siekiama suvaldyti jau ketvirtąją koronaviruso bangą Japonijoje, sveikatos apsaugos sistemai patiriant didelį spaudimą.

Pateikdamas 351 tūkst. parašų peticiją Tokijo valdžios atstovams, buvęs kandidatas į Tokijo gubernatoriaus postą Kenji Utsunomiya ragino Olimpinių žaidynių organizatorius „teikti pirmenybę gyvybei“.

„Manau, kad Olimpinės žaidynės šiuo metu yra apie tai, ar mes teikiame pirmenybę gyvybei, ar ceremonijai ir renginiui, pavadintam Olimpinėmis žaidynėmis“, – sakė K. Utsunomiya, ragindamas Tokijo gubernatorių Yuriko Koike skatinti atšaukti Olimpines žaidynes.

Peticija išsiųsta ir Tarptautiniam olimpiniam komitetui, ir Tarptautiniam paralimpiniam komitetui, vietos organizuotojams ir nacionalinei šalies valdžiai.

„Olimpinių žaidynių rengimas tokiomis aplinkybėmis reiškia, kad svarbūs medicinos ištekliai turės būti atidėti žaidynėms“, – perspėjo K. Utsunomiya.

Ketvirtadienį gydytojų profsąjunga perspėjo, kad pandemijos metu „neįmanoma“ saugiai suorganizuoti Olimpinių žaidynių, tačiau organizatoriai teigia, kad kovos su koronavirusu priemonės leis apsaugoti atletus ir Japonijos visuomenę.

Tarptautinio paralimpinio komiteto prezidentas Andrew Parsonsas tikino, kad griežtos taisyklės, kasdienis testavimas ir apribotas atletų judėjimas smarkiai sumažins tikimybę užsikrėsti COVID-19.

„Norime suteikti užtikrintumo jausmą. Matome, kad pyktis kyla dėl Olimpinių žaidynių ir Japonijos visuomenės priešinimo. Manome, kad jie gali sugyventi“, – sakė A. Parsonsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.