EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo komandos renkasi Trakuose – vyksta pasiruošimas Tokijo paralimpinėms žaidynėms

Penktadienį prasideda Tarptautinis Trakų golbolo turnyras, kuriame 10 golbolo (aklųjų riedulio) komandų po pusantrų metų pertraukos susirungs varžybų aikštelėje ir išbandys naujas taktikas prieš Tokijo paralimpines žaidynes ir artėjančius regioninius čempionatus.

Penktadienį prasideda Tarptautinis Trakų golbolo turnyras.<br>Organizatorių nuotr.
Penktadienį prasideda Tarptautinis Trakų golbolo turnyras.<br>Organizatorių nuotr.
Penktadienį prasideda Tarptautinis Trakų golbolo turnyras.<br>Organizatorių nuotr.
Penktadienį prasideda Tarptautinis Trakų golbolo turnyras.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 8:59 AM, atnaujinta May 21, 2021, 9:00 AM

Į Tarptautinį Trakų golbolo turnyrą susirinko 102 dalyviai – golbolo komandos iš Belgijos, Izraelio, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos. Tai yra vienas svarbiausių tarptautinių renginių ruošiantis Tokijo žaidynėms, kuriose Lietuvos vyrų rinktinė gins paralimpinių čempionų vardą.

„Dauguma komandų neturėjo tarptautinių varžybų beveik pusantrų metų ir išreiškia savo džiaugsmą pagaliau turinčios galimybę susitikti su varžovais Trakuose. Šį turnyrą rengiame jau penktus metus ir pastebime, kad per tiek laiko turnyras jau susikūrė tradicijas ir tarptautinį vardą – sulaukiame ir naujų komandų, o anksčiau čia viešėjusios rinktinės į Trakus sugrįžta dėl aukšto lygio golbolo rungtynių, gero organizavimo ir neregiams sportininkams patogios infrastruktūros. Ir, žinoma, dėl savo gamta ypatingų Trakų, kur tarp rungtynių komandos atgauna jėgas vandens apsuptyje“, – sako Tarptautinio Trakų golbolo turnyro organizatorius, Lietuvos golbolo teisėjų asociacijos prezidentas Rimantas Venckutonis.

Dabartinius paralimpinius čempionus Lietuvos vyrų golbolo rinktinę Trakų turnyre atstovauja 6 žaidėjai: Nerijus Montvydas, Marius Zibolis, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Genrik Pavliukianec, vadovaujami trenerio Valdo Gecevičiaus.

Lietuviai žais 4 pogrupio rungtynes: gegužės 21 d. 15 val. su Belgijos komanda, 18 val. su JAV 2 komanda, gegužės 22 d. 10 val. su JAV 1 komanda, 15 val. su Lenkijos rinktine, 17-21 val. vyks vyrų ir moterų pusfinaliai, o gegužės 23 d. 8-12 val. – finalai.

Žymiai sunkesnėmis sąlygomis šiemet organizuojamą turnyrą parėmė Trakų rajono savivaldybė, kraujo tyrimų tinklas „Antėja laboratorija“, prekybos tinklas „Maxima“, „Eurovaistinė“, Lietuvos paralimpinis komitetas, visokeriopą pagalbą suteikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei kitos institucijos.

Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje kultivuojamas golbolas yra vienintelė paralimpinė komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka, sukurta specialiai žmonėms su regėjimo negalia, o ne pritaikyta iš sveikųjų sporto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.