EUROLYGA 2023

Buvęs Estijos prezidentas pakėlė toną: Baltarusija turi būti išmesta iš pasaulio ledo ritulio čempionato

Sekmadienį Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui priverstinai Minske nutupdžius į Vilnių turėjusį skristi „Ryanair“ kompanijos lėktuvą, pasaulis į šį įvykį ėmė reaguoti vis aštriau. Ne išimtimi politinio karo lauke tapo ir sporto bendruomenė.

T.Hendrikas Ilvesas siūlo pašalinti Baltarusiją iš šiuo metu vykstančio ledo ritulio čempionato.<br>Lrytas.lt ir ZUMAPRESS/Scanpix nuotr. koliažas.
T.Hendrikas Ilvesas siūlo pašalinti Baltarusiją iš šiuo metu vykstančio ledo ritulio čempionato.<br>Lrytas.lt ir ZUMAPRESS/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 11:28 AM, atnaujinta May 24, 2021, 3:54 PM

Lrytas.lt pirmadienį pranešė apie Profesionalių futbolininkų asociacija (PFA) raginimą Lietuvos futbolo federacijai (LFF) atšaukti lapkritį planuojamas Lietuvos nacionalinės rinktinės kontrolines rungtynes su Baltarusijos komanda Minske.

Tuo tarpu buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas savo socialiniame tinkle ragino išmesti Baltarusiją iš šiuo metu Rygoje vykstančio pasaulio ledo ritulio čempionato.

„IIHF (Tarptautinė ledo ritulio federacija – red.) turėtų nedelsiant išmesti Baltarusijos ledo ritulio rinktinę iš Rygoje vykstančio pasaulio čempionato.

Tai turėtų stipriai paveikti ledo ritulį mylintį diktatorių. Tai būtų parodyta greta reakciją į šios valstybės organizuojamą terorizmą“, – teigė T.Hendrikas Ilvesas.

Šias planetos pirmenybes kartu su Ryga turėjo rengti ir Baltarusijos sotinė Minskas, tačiau dėl brutalaus A.Lukašenkos režimo elgesio su protestavusiais opozicionieriais ši teisė iš Baltarusijos buvo atimta.

Lrytas.lt primena, kad lėktuvas, turėjęs nusileisti Vilniuje sekmadienį 13 val., priartėjęs prie Lietuvos sienos netikėtai pasuko Minsko link ir ten nusileido. Bendrovė nurodė, kad laineris nusileido, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve.

Atlikus lėktuvo patikrą ši informacija nepasitvirtino. Baltarusijos opozicija sako, jog tai padaryta siekiant sulaikyti šiuo lėktuvu skridusį Baltarusijos opozicijos aktyvistą ir tinklaraštininką, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją R.Pratasevičių.

Lietuvos duomenimis, lėktuve buvo 171 keleivis, iš jų – 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Gruzijos ir kitų šalių piliečių. Praleidę Minsko oro uoste maždaug septynias valandas, jie, išskyrus R. Pratasevičių, jo draugę ir dar keturis asmenis, parskrido į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.