EUROLYGA 2023

Užsienio žurnalistai Tokijo olimpinėse žaidynėse bus stebimi GPS sistema

Užsienio žurnalistai vasaros olimpinėse žaidynėse Tokijuje dėl pandemijos bus stebimi GPS sistema. 6 000 akredituotų reporterių iš užsienio iš anksto turės pateikti detalų sąrašą tų vietų, kuriose ketina lankytis per pirmąsias dvi savo viešnagės Japonijoje savaites.

 Žiniasklaidos atstovai bus stebimi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Žiniasklaidos atstovai bus stebimi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 5:20 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 5:25 PM

Siekdami užtikrinti, kad žurnalistai lankytųsi tik nurodytose vietose, „naudosime GPS ir griežtai reglamentuosime jų elgesį“, – antradienį sakė vyriausioji žaidynių organizatorė Seiko Hashimoto.

Už nusižengimus reporteriai, anot jos, gali netekti akreditacijos. Be to, žurnalistai raginami apsistoti viename iš 150 tam numatytų viešbučių, o ne pas privačius asmenis.

Žiūrovų iš užsienio žaidynėse ir taip nebus. Sprendimas, ar leisti stebėti renginį bent vietinei publikai, bus priimtas šį mėnesį.

Vasaros olimpinės žaidynės prasidės liepos 23 dieną. Organizatoriai ir Japonijos vyriausybė laikosi šios datos, nors pasipriešinimas sporto šventei yra milžiniškas.

Dauguma gyventojų pasisako už tai, kad jau metams nukeltos žaidynės būtų atšauktos. Pastaruoju metu už tai buvo ir įmonės bei rėmėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.